Українська Манітоба
-
Теж думала, що у мене такі гени)) я поїхала з дому в 16 років і тільки в Україні змінила 7 міст. Переїжджати божественно, це як нове життя з кожним переїздом. Імміграція у мене перша. Але зараз з'явились нові виклики і нові задачі, є куди вкладати енергію (у мене маленький бізнес, я там постійно щось змінюю і вдосконалюю, коли я не буду прив'язана до своєї роботи через PR, буде ще один чи може і не один). Я туди вкладаюсь тотально і це набагато цікавіше для мене зараз, ніж знову переїжджати, хоча 10 років тому цікавішого за переїзд не могло бути нічого) може, це тому, що мені вже є 30 😁 Мені б хотілося на перспективу мати декілька країн, які можна назвати домом і жити там по кілька місяців щороку. Канада для мене вже така країна однозначно, я б жила зимою у Вінніпезі, а влітку - в Нунавуті) І на декілька місяців на рік виїжджати до Італії, там, до речі, є регіони, де можна купити стародавній будинок за безцінь, якщо взяти на себе зобов'язання по реставрації, але я не рахувала ще, чи варте воно того. І в жовтні-листопаді на Мальті жити завжди. В Україні у мене є рідні люди, але я поки що боюсь думати, як повертатись туди хоча б в гості. Імміграція сильно розширює взагалі, вся планета одразу така маленька стає, практично будь-яка точка в межах 24-х годин літаком. Інше - питання податків в цій точці та умов перебування для нерезидентів.
-
Мову і ту і іншу можна вивчити. Використовувати складно. Тут скоріше порівняти з можливістю писати вірші англійською.
-
То вже персональні комплекси, як їх вирішувати то в кожного свої варіанти. В будь-якому виді діяльності є початківці, є вже досвідчені. Тупо себе порівнювати з кмс по боксу, якщо вперше одягнув перчатки. Тому просто береш і вчиш.
-
Так згоден, но в Україні також можно було працювати допустимо наєвропецський ринок з англійською рівня б2 і в фактично в євро получати зп. Це так смішно коли усі вибачте, др...ть на айті працю бо там бакшиш платять, як то кажуть і жаба і гадюка туди лізуть чі лізли.
-
Взагалі я можу розказати багато історій - про тих хто приїхав і повернувся в Україну, також про тих хто приїхав, повернуся в Україну, і приїхав назад сюди. Також про тих, хто поїхав в іншу провінцію і залишився. І про тих хто поїхав в іншу провінцію і приїхав назад сюди. Також про Канадійця який приїхав з нами в Україну і так закохався у країну, що попросив про постійне місце проживання в Україні. Я маю багато історій, але в дійсності у кожного історія своя . І у вас своя, індивідуальна.
-
На рахунок будинку за копійки в Італії під зобов'язання реставрації. Рив цю тему кілька років. Абсолютно не вигідна річ з матеріальної точки зору та витрат часу. Вигідніше купити за €20-30k. Але і тут постає питання доцільності. Ви прив'язані до однієї точки на карті. Може бути цікавим на пенсії. Для себе розглядаю Італію або Іспанію, або французьку рив'єру