Українська Манітоба
-
Ну таке... Он реально є, що купляють банківські дані у тих, хто їде геть з Канади. За 6-7 відкритих дебетних рахунків та сім-картку дають $5 тис. Однак, відразу попереджають, що в Канаду вертатись не треба. Наші ж новоприбулі українці роблять це. Я майже вирахував двох, але вони в останній момент розкусили, що я адмін чату
-
Скажи йому хай перепише чек. Як правило чеки, виписані понад 6 місяців тому, не депонують. Cheques are considered stale-dated after six months, unless it is a certified cheque. A stale-dated cheque means that the item is old, and not necessarily invalid. Financial institutions may still honour these items, but there is no obligation to do so.
-
Але вражає, як цю схему підхопили українці. На жаль, за CUAET приїхало різні люди, які мають різний досвід та цілі. До 2022 цих схем в українській громаді в Канаді не було. Про них не було чути взагалі. Якщо хтось десь попадався на шахрая, то це було надзвичайно рідко.
-
До речі, якщо хтось дивиться серіал FBI, де знімається наша канадка Missy Peregrym, то там вже в останніх 2 сезонах є згадки про українських бандитів у США та взагалі українці частіше появляються час від часу у якості то жертв, то бандитів. І росіяни так само.
-
В ЄС була історія - чуваки відкривали фірми по встановленню інтернету, або внутрішніх мереж, або систем безпеки. Заключали контракти, проводили розвідку на місці, підключались до систем безпеки або встановлювали свої камери, прослушку. Маючи доступ до інфи, через кілька місяців грабували магазин/офіс. Я даю гарантію, тут буде те саме