Українська Манітоба
-
Кількох безхатьків бачили тільки у Кракові, біля Вавелю, доречі. 7 років тому їх там не було 😂 В решті міст не бачили і не шукали їх. Сміття також немає. Особливо на обочинах дороги. У Вінніпезі з цим проблема. Автобусами не користувався, орендували авто.
-
1. Люди можуть змінювати щось не тільки коли погано, не всім обов'язково, щоб аж прижало, щоб щось зробити. Філософія Don’t fix it unless it’s really broken зручна для виправдання, коли не можеш прийняти незручне рішення, але є також люди, які йдуть за іншим досвідом і вищим рівнем життя, приймаючи ризики і втрачаючи в моменті, але виграючи на довгій дистанції. 2. Логіка переїзду в більш розвинену країну з менш розвиненої очевидна. Якщо єдиним критерієм буде кінцева кількість кешу в місяць, багатьом було б вигідніше взагалі лишатися в Україні. 3. Не знаю, як зараз, але 2 роки тому в Польщі всі чекали великої війни (як і в Європі в цілому). Що таке війна, люди вже встигла зрозуміти, на цьому етапі прийняття рішення уже не до порівняння зарплат, коли мова про те, щоб твої діти ніколи не опинились в окупації. 4. Якщо у людей це не перша імміграція, вони так чи інакше знають, що перший час їх очікує падіння в усьому: комфорті, статусі, грошах. Всі ці емоції і ниття, що все тут погано - це в моменті, емоції по ситуації, якби все дійсно було так погано, тут би вже нікого не було. Всі періодично падають у відчай, тому що іноді перестаєш розуміти, навіщо це все і здається, що перспектив немає і от тоді все дратує. Всі так чи інакше це переживали, просто 20 років тому не було чатів, в які це можна вилити і всі тихо плакали вдома в кутку. 5. Іноді, навіть маючи хороше життя, людина ясно бачить свою стелю і ця стеля їй не подобається. Якщо є достатньо сил на нову спробу, не використати її трохи тупо. 6. Історія, коли з 10000 євро відкинулись на мінімалку в Канаді - мені якась дивна, якщо чесно. Мали 10000 на місяць і ніяких накопичень? Якщо мали накопичення і працюють за мінімалку, а не вкладаються в кар'єру тут - мабуть же це робота для PR і їхній шлях тут насправді ще навіть не почався? Якщо так, то які висновки тут ще можуть бути, ще рано, подивимось через 10 років, хто де.
-
Я досі не можу відійти від Норвегії Яка краса, архітектура, природа, чистота
-
Особисто від мене, тільки конструктивна критика. Вінні дуже подобається. Є деякі проблеми, та з часом їх можна вирішити, якшо не замовчувати.
-
Зрозуміло, що причин можна знайти багато але портрет наступний: людина, яка жила в умовній Німеччині 10-15 років , мала зроблену карʼєру/бізнес з зарплатою значно вище середньої по палаті, не знаючи англійської у віці 35-45 років їде в умовний Вінніпег на мінімалку і жаліється тут, що Канада погана 😄
-
Або не закритий гешталь про американську мрію, я таких зустрічав 😄
-
Ну це так, але я таких людей не знаю, якщо чесно, хто б приїхав з країни типу Німеччини/Швейцарії/Австрії, залишивши бізнес (де вони його діли, до речі?) або ж з реально крутою кар'єрою. Якщо в такій ситуації людина наважується все кинути, можливо, вона просто вигоріла і не хоче так жити, скільки б не заробляла. Це припущення
-
Я так бачу, у мені був не дуже важкий вибір чи летіти в Канаду 😀 Я лише залишила постійну роботу на майже держ службі. А могла би там спокійно працювати до пенсії. Але зарплата була маленька. Колеги дивувалися як це я наважилася підти з такої роботи. А родичи казала що от якби я заробляла гарно, то канешно точно ні в яку Канаду не поїхала би. Але насправді у мене не було якихось довгих і тяжких роздумів. Коли отримала дозвіл по CUAET я дуже зраділа і знала що я їду. Якщо не вийде в Канаді залишитися що я втрачаю? Ну повернуся назад
-
Вітаємо, Yurii Koshuta! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)