Українська Манітоба
-
Розкажіть будь ласка за курси англійської мови .
-
Розкажу трохи про власний досвід життя у Вінніпезі. 5 місяців. Я - балувана киянка, яка мала до війни нормальне середньостатистичне життя в Україні з подорожами і тд тп. Моїй дитині 4 роки. Що я відчула на собі у Канаді: 1. Канада - це люди. В жодній країні світу я не зустрічала таких людей. Хибні емоції та посмішки розрізняю. 2. Дитина сумує, коли вихідні і вона не йде у садок та школу. Приклад: Київ (вихователь): - закрий швидко двері, не запускай холодне повітря. Не чіпай іграшки, все повинно бути на своїх місцях. Канада (вихователь): - хочеш гратися? Бери будь-які іграшки. Не хочеш спілкуватися з кимось з дітей? Це твій вибір. Дитину навчають не давати здачу, а обійматися. Батьківські збори проводяться окремо з батьками дитини наодинці в призначений час. Раз на тиждень батьки можуть взяти додому безкоштовно їжу, яку дають у школі. 3. Якщо їздити в автобусі у сторону центру трохи лячно, так. Але коли купуєш машину, життя починає змінюватися в інший бік, оскільки можеш відвідувати найгарніші величезні парки, зустрічати найкрасивіший захід сонця на березі озера, куди прилітають ночувати гуси (їх сотні), бачити сім’ї оленів, які делікатно переходять дорогу…і це я ще дуже багато чого не бачила. 4. Тут немає ракет, немає війни, і можно бути впевненим, що помилково не прилетить. В Канаді є ферми, є свої виробництва. 5. У Канаді є робота на будь-який смак. Є безкоштовні, є платні заняття англійської мови (не такі коштовні, як в Україні, наприклад). За місяці проживання тут я зрозуміла, що у Вінніпегу можна дуже добре жити і подорожувати, куди заманеться. Багато чого залежить від особистого світосприйняття, мотивації, у кожного свої цінності.
-
Народження дитини в Канаді не дає батькам підстав отримувати Canada Child Benefits, соціальні виплати від федерального уряду. Тільки, якщо батьки проживуть у Канаді 18 місяців, маючи відповідний дозвіл (наприклад, дозвіл на роботу), то на 19-й місяць, вони зможуть подати аплікацію на Canada Child Benefits. Canada Child Benefits будуть виплачуватись батькам-іноземцям, поки вони та дитина постійно знаходяться в Канаді та мають зв"язки з Канадою. Наприклад, дитина відвідує садок чи школу, батьки орендують житло тощо. Податкова Агенція Канади має право перевірити, чи батьки та дитина живуть чи жили в Канаді під час отримання цих соціальних виплат, а тому ви можете отримати запит, наприклад, надати підтвердження відвідування канадської школи чи садка дитиною. Розкажіть про це знайомим. Ось офіційне джерело з критеріями, хто може отримувати виплати "на дітей", крім постійних резидентів та громадян Канади #канада #українці #діти #гроші #canada #cuaet #ukraine #ccb
-
Ух, не розумію тоді вашого переживання. Все буде добре.
-
Та у айті я і в Україні останні 4 роки був і тут продовжую. Дякувати знайомим з України влаштували мене буквально у Канадський офіс однієї з аутсорс іт компаній. Розробник, бекенд здебільшого. Сам не міг знайти нічого.
-
Так ви майже флюент спикер👏. Ким зараз влаштувались?
-
На 8 балів наче веларк оцінив (максимум 12)
-
В мене upper-advanced. Механік то було давно. В Україні ще. Я був підземним механіком на вугільній шахті, ділянка з видобутку вугілля, самісіньке серце, де народжується чорне золото.
-
А який саме механік і який рівень мови у вас?
-
Тому і кажу що кожен сам зробить свій вибір
-
З цим важко непогодитись ¯\_(ツ)_/¯
-
Гіндик)
-
Я порівнюю зп механіка наприклад ту що я бачив тут і бачу місячні видатки з зп механіка маючі дітей я би не зміг нікуди рушити. Це лише моє бачення але навіть маючі відносно високі статки по канадським міркам нараз для мене це анріл. Знову ж таки. Я просто дивлюсь і оцінюю, можу бути не правий.
-
Звісно, бо тут немає корупції. Що таке свобода для пересічного українця? Відсутність правил. Випив? Сів за кермо, зловили - порішав. Тут навіть в школах все по іншому, тут є правила. І усі діти їх дотримуються. Якщо дитина порушує то з нею спілкуються, багато раз пояснюють. Але мій син не буде порушувати правил, бо він бачить, що інші так не роблять. В Україні ти стоїш в заторі, і один за одним рагулі об'їжджають затор по забороненій смузі. Таке відбувається зі всім. Бо в Україні правил дотримуються лише "ботани"