Українська Манітоба
-
Ні, самі по собі не залишають. Це неопренові щітки, «тканина» грубо кажучі, навіть «щітки» неправильно мабуть на них казати. Але може статися, що в цих неопренових вісюльках заплутався якийсь інородний предмет (скажімо, кусок проволоки, ну чи кабель якийсь тощо). І цей інородний предмет уже може пошкодити покриття авто. За нашими протоколами мийка перевіряється візуально та тест-мийкою обовʼязково вранці в районі відкриття, плюс десь в середині дня ще раз. Але чи можливо таке, що той інородний предмет заплутався з багажнику авто, що було в мийці ось буквально перед вами? - так, можливо. Якщо сильно стрьомаєтесь такоі ситуації, користуйтесь краще touchless мийками
-
Розкажу про свій недавній досвід: по роду роботи я недавно сконтактував з групою українських науковців. Я був представлений відомою канадсько-українською організацією як представник іншої канадської організації. Комунікація велась англійською та українською. Призначив відеодзвінок з науковцями. І відразу, без будь-яких попереджень, вони почали розмовляти російською. Навіть не запитавши, чи я розумію ту мову. Просто тому, що "мне так удобнєй" - це була перша фраза. Це люди, які викладають в університетах України. Це люди, які щодня бачать та чують російські обстріли. І ні разу вони не перейшли на українську. Тільки через те, що нас об'єднувала одна ідея допомоги Україні, я продовжив дзвінок. На жаль, Україні треба пройти ще дуже багато, поки покоління 40+ назавжди порве із російським минулим. В мене на роботі є іммігранти з росії. Однак, коли вони роблять спроби спілкуватися російською, я кажу, що моя російська гірша, ніж англійська, а тому мені зручніше англійською.
-
З приводу мовного питання додам ще і я, якщо можна. Я була в понеділок у консульстві в Торонто. Подавала документи на дитячий паспорт. В офісі висить знак, що RUS заборонено. Але чоловік переді мною вперто розмовляв російською мовою. Жінка, яка обслуговувала його була дуже стримана і коректна. В якусь мить вона перейшла на англійську мову спілкування, чоловік сказав кілька фраз англійською мовою і знов став розмовляти російською мовою. Жодної поваги до української мови навіть у консульстві.
-
Безперечно. Це та риторика, в тому числі, на якій росія вторглась в Україну. Жаль, що українці, які приїхали до Канади за підтримки української діаспори, і далі просувають російський простір вже серед канадсько-української громади. Замість об'єднання довкола українського культурного продукту, є люди, які і далі живуть своїм, російським.
-
Друзі, всім привіт! Якщо вам потрібно організувати перевезення по місту Вінніпег, наша команда буде рада вам у цьому допомогти. Ми надаємо послуги доставки речей, меблів та будівельних матеріалів по місту Вінніпег, а також організовуємо квартирні переїзди. 📞 +1 431 588 25 68 Наші послуги: • Забираємо з готелю • Веземо в аеропорт • Квартирні переїзди 🏡✔️ • Перевезення матраців, диванів, меблів від IKEA, Home Depot 🛋️✔️ • Доставка будівельних матеріалів 🏗️✔️ Швидка доставка в той самий день! Дізнайтесь більше про ціни: Напишіть нам за номером +1 431 588 25 68
-
Правила є - і це правило у відсутності мовних обмежень. З приводу поведінки - за правило вважаємо норми адекватності і нетоксичної комунікації. Це просто не те правило, яке вам подобається)) Але ви маєте на це право, тож я не засуджую 🙌
-
Я нікого не цькую, а просто питаю про правила гри та комунікацію. Щодо ввічливості, то нагадати вам, як російськомовні здорові мужики приходили в КУК на УНО за матрасами та вимагали в україномовних дівчат-волонтерок загрузити безкоштовні матраси у їхній трак? При чому половина волонтерів у тих організаціях не розуміє російської.
-
А не могли просто відмовити у наданні послуг? Та й все.
-
Давно не було мовного питання
-
я прямо детально не переглядав але не бачив хейту відносно когось персонально. власне уточнення правил :) imo, комюніті/соцгрупа визначає правила спілкування: на рівні групи ФБ/тг, на рівні сімї чи на рівні діаспори інші можуть приймати ці правила або формувати свої групи - це базове правило безвідносно мови чи форми комунікації. що є причиною таких правил це вже інша тема розмови
-
За всю історію інтернету не було ще випадку, де людина, за допомогою дуже емоційного смс, змогла хоч в чомусь небудь переконати іншу людину. Але тут люди годинами щось все ж таки намагаються довести один одному. Висновок один: які ж все-таки українці, і україномовні і російськомовні, оптимісти 🫶 Нагадую, що єдиний спосіб виграти суперечку, в якій обидві сторони не чують одне одного, це припинити її на благо усім учасникам чату. Дякую тим, хто намагався за мене вступитись, я це ціную. Але я можу сама за себе постояти 😊 Дякую Дмитру, за те, що підняв таке важливе питання, але ми в групі вже мільйон разів його обговорили. Наперед дякую кожному, хто не стане висловлюватись далі з приводу цього, щоб не засоряти чат (але якщо дуже хочеться - пишіть в особисті, завжди рада 🙂) Всім миру і гарного дня. 💙💛
-
Так вона ж не може тепер за тих мужиків віддуватися 😄😁 дівчина написала, що гра українською, але якщо комусь треба, йому пояснять російською. Якщо вже це наратив росії, то не знаю… Шо їй треба зробити? Ну нехай розстріляє російськомовних українців, якщо вони прийдуть на гру, в Канаді це ок????
-
Сьогодні навіть мені моя шуба не допомогає 😢
-
Максим, у тому і справа, що контейнер до місця замовлення не дійде. Якщо його тут хтось зупинить, відкриє і тд, то вже ніхто ніколи ніяких грошей ніхто не відібʼє і не побачить. Тому ocean lines і couriers на таке не підписуються. Не кажучи про те що рух AirTag сам по собі не є доказом що дозволяє поліції відкривати чийсь контейнер.