Українська Манітоба
-
Я шаблон довіреності робила в Україні , потім сама переклала і поїхала до першого ближнього до мене городу (провінції Saskatchewan ), там нотаріус завірив мені ці довіреності , і направила до Ministry of Justice and Attorney General Authentication Services, Regina . Чекала неділю і прийшли мені ці зшиті довіреності з апостилем
-
Абсолютно серйозно. Захист російської мови - це один з наріжних каменів російської пропаганди, якою живиться війна. Російська мова - це російський простір - "русскій мір". Ви можете і не хотіти бути частиною того простору, але для Путіна ви його піддані, хочете того чи ні тільки тому, що він вас вважає росіянами як носіїв мови.
-
Проблема в тому, що в Манітобі не роблять апостіль. А інші провінції відмовляють якщо завіряли не в їхній провінції.
-
Здам у суборенду кімнату з 1-го липня на 5 місяців до 1-го грудня, контракт(з можливістю знімати далі двокімнатну квартиру) 530 $ cad. Електрика вода включені в ціну. Є басейн. Сусід порядний і спокійний хлопець, має роботу. Не пет френдли. Adsum dr 200. 10тий поверх , останній без сусідів над головою
-
Прикриватися військовими щоб виправдати себе, дуже шляхетно І прирівнювати обставини в яких знаходяться вони до своїх 🤡 Усі ми жертви багатовікової політики зросійщення Створені для пасивного просування "адін народ" і "какаяразница" Для москаля все що нагадує москальске - і є москальске Мені "друг" з омська так і казав "Разгаваріваеш на рускам? Значит рускій" Питання тільки в тому кому вистачить свідомості це зрозуміти вчасно і відхреститися, згадати свою культуру і мову
-
Цей ризик бачили ще представники Розстріляного відродження. Микола Хвильовий (Фітільов) активно виступав за українізацію в 1920-х роках. У 1925 році він висунув гасло «Геть від Москви!», вважаючи, що для творення своєї власної культури Україна має відмовитись від копіювання російської культури, від «московського шаблону».
-
Для прикладу знаю багатьох з покоління 80-90 які теж до повномасштабного вторгнення використовували виключно російську мову, але перейшли на українську. У матері взагалі не було уроків української мови чи проблема в тому, не хотіли вивчати (як англійську 😉) ?
-
Звісно 😉
-
Дякую усім хто поділився інформацією щодо довіреності!
-
Прибічники російської мови в Україні або не знають історії України або вирішили свідомо відмовитися від історії своїх прабатьків, яких у 20-30х роках зросійщували і знищували. Їхня "рідна російська мова" - наслідок жертв мільйонів українців тільки за 20-століття. І в числі тих жертв і їхні ж прародичі.
-
Так, але ж навряд пересічний манітобець має час і бажання іздити по іншим провінціям 😉