Українська Манітоба
-
Звісно 😉
-
Дякую усім хто поділився інформацією щодо довіреності!
-
Прибічники російської мови в Україні або не знають історії України або вирішили свідомо відмовитися від історії своїх прабатьків, яких у 20-30х роках зросійщували і знищували. Їхня "рідна російська мова" - наслідок жертв мільйонів українців тільки за 20-століття. І в числі тих жертв і їхні ж прародичі.
-
Так, але ж навряд пересічний манітобець має час і бажання іздити по іншим провінціям 😉
-
Це відверта брехня. Де ви бачили українця, який не розуміє російську мову? Я сам постійно практикую українську мову. Але в мене там такий суржик, що у самого кров із вух іде. Тож тепер ваші висловлювання мають мене змусити говорити лише українською мовою? Я поклав із приладом з високої гори на ваші заклики і на вашу думку з цього приводу. Вибачте за грубість але вже дістало те саме.
-
так їх спарвді ніхто і не зобовязує але елементарноякщо б українці не розуміли російської не було б засилля такої пропаганди і в 14 цбого не почалось. (Це не означає що ваші брати чи ви піддались цій пропаганді, але згадайте як люди велись на російські вкиди в 14) ніхто не може комусь заборонити спідкуватись на тій мові якій ви хочете у вашому комюнті, хоч гурток з вивчення суахілі відкривайте. але збільшити використання української можна просто через рекламу українських івентів і обмеження в рекламі російських.
-
Ви не дочитали, певно, повідомлення. Я тимчасово приймаю розуміння російської від людей, які у стресі війни і які захищають Україну. Однак я ніколи не розмовлятиму з ними російською ніде. Однак, приймати російську на українських подіях у неокупованому Вінінпезі не буду
-
нажаль є і інші приклади. дочка пішла в середню школу у Вінніпезі. школа не велика всього 9 класів. трохи більше 250 учнів, з них з укр паспортами 25 учнів, було станом на листопад 2023. на даний момент дочка спілкується майже російською, більшість учнів кажуть їй що не розуміють, коли вона говорить українською