Українська Манітоба
-
наприклад, у Сербії, у Белграді, посольство Росії та відділення Газпрому фінансово спонсорує деякі сербські ЗМІ (державні ЗМІ), фінансує організації футбольних фанатів. У Сербії настільки сильна антиукраїнська пропаганда, що люди, які були лояльні до українців, різко змінюють свою думку після купівлі газети з антиукраїнським заголовком. А ці газети там скрізь, їх можна купити на вулиці, у будь-якому кіоску.
-
я розумію це, але українська друкарня у Вінніпезі – це було б чудово. це як у США, на початку 20 століття туди приїжджали багато італійців, і вони відкривали свої кафе, перукарні, різноманітні майстерні та типографії. Новини у будь-якому вигляді, українською мовою, це протидія російській пропаганді – це вже до нашої проблеми.
-
Так це ж не про українську друкарню, це про англомовні видання, які пишуть статті про Україну, але в Канаді з тим поки ок і явно прокацапську пропаганду заглушують В Вінніпезі був чудовий журнал український Вінніпег, але як Дмитро сказав це дуже мала ніша, навіть не всі 30 тисяч які приїхали в Манітобу читали б його
-
у мене є знайома, вона з Індії, живе у Вінніпезі багато років і вона була ще позавчора впевнена, що війна в Україні закінчилася, дуже здивувалася, коли дізналася про інше. я про друкарні, написала до того, що література та новини своєю мовою, і англійською, але від українських засобів масової інформації, це плюс до згуртованості української громади та поінформованості місцевого населення, не українського, про те, що відбувається в Україні. але це правда, що це вимагатиме фінансових вкладень, і це важко.
-
Є люди які не цікавляться, що відбувається дальше їхнього місця проживання і їм не допоможуть ніякі газети. Навіть не знаю як можна зацікавити місцевих читати нішеве видання замість звичних пн американських інформаційних видань. Хоча ідея зробити україномовне інтернет видання про події/новини в Канаді/манітобі не погана
-
Ну список іммігрантів за 2023 рік тут вже кидали, там тільки людей з Індії 1 мільйон . За ціни я помітив за рік збільшення не деякі товари дійсно в двічі . Плюс до того самі товари стали меньше (shrinkflation як то кажуть) . За будинки , так , початкова ціна гарного будинка у гарному районі , і щоб був новий - мільон баксів . Щось типу 70 річної давнини- 400-600 тищ у жопі . Які ціни були до цього, не знаю , але лям це дохеріща . Так що думаю трошки драматично , але - правда .
-
Спробуй піти на роботу і заробити