Українська Манітоба
-
Це ліміт на миттєве поповнення. Виберіть поповнення через свій банк - і буде доступний будь-який ліміт. Ліміт миттєвого поповнення залежить від вашої історії з Wealthsimple. Фактично, миттєве поповнення - це гроші в кредит вам від Wealthsimple, поки транзакція процеситься.
-
Дякую, у мене після перезавантаження додалась також опція поповнення безпосередньо з cash account, там можна прям одразу на всі
-
Дмитро, правильно я розумію, що за умов нестачі якоїсь частини повної суми за три роки має сенс взяти якийсь безвідсотковий займ, щоб вийшов повний ліміт, покрутити до кінця року ці гроші, а потім повернути, а зароблене залишити на TFSA, а потім ще раз так само зробити і ще раз? І також може ви знаєте, яка медіана приросту по TFSA у відсотках за рік? Я розумію, що то все залежить, але є якийсь рейндж від і до?
-
Не похудію я цього літа🥲
-
Я не знаю, де можна взяти безвідсотковий кредит. Моя особиста позиція - не використовувати кредитні гроші для інвестицій. По-перше, дешеві кредитні гроші завершились. Кредитних ліній під 3-4% більше немає. По-друге, інвестувати через кредитні гроші може "зірвати дах" щодо прийняття рішень. Інвестиції можуть підніматись і падати. Коли ви лише починаєте, просідання на 15% може дати вам відчуття, що падає світ і ваші гроші зникають. І ви починаєте приймати хаотичні рішення з метою "відігратись". Це переходить вже у gambling.
-
Я думаю, що має сенс повчитися трошки, на вихідних піду на Курсеру знайду курс якийсь по цих речах
-
Ні, я не вибрала менедж, я вибрала сама купувати, тому, мабуть, там такого не написано
-
Ви ж вибрали собі менедж портфоліо, там пише який ~можливий приріст буде, це не залежить чи TFSA чи будь-який інший інвестиційний рахунок. Збільшуєте ризики - більша буде вилка від і до. Наприклад, найгірший показник -10% в рік, середній 5%, хороший 13%, залежно як поведуть себе акції та ринок
-
Щоб уникнути цього, не кладіть всі яйця в одну корзину. Хтось в цьому випадку мав би стратегію - інвестувати не більше, ніж 5-10% від всієї суми в одну компанію. Тобто, наприклад, інвестувати 20К у 10 різних компаній. Не хочете одночасно дивитись за 10 одночасно - почніть з 5-7 позицій рівними частинами.
-
KIA Sorento LX 2021. 2.4 AT. AWD. 90300 км. Білого кольору, салон темний. Parktronic, камера заднього виду, сенсор сліпих зон. Електричний підсилювач керма. Круїз-контроль. Re-bild, але машина на гарнтії у офіційного представника. За гарантією замінені стартер та редуктор. Автомобіль у відмінному стані. $21900 CAD.
-
Це якщо мова йде про long term investments 🙂
-
Головне - це не продавати коли ваш портфель просідає, ринок циклічний, сьогодні -15%, завтра -30%, а через місяць /квартал +165%. В ідеалі, не заходити туди частіше ніж раз в два тижні/місяць, щоб вам рука не тягнулась щось поміняти 😄 Але раз в рік я б коригував портфель, дивлячись на performance різних акцій/індексів 🙂