Українська Манітоба
-
Ну канадські та американські банки десь рік тому просто накрили такими авторизаціями бо вони використовували алгоритм генерації номерів карт який змогли розшифрувати. У RBC майже кожен знайомий міняв картку, да й сам теж. Але 99% транзакцій блокувало, хоч тут вони працюють, не як українські банки😀 Якщо щось списали просто треба подзвонити, вони нову картку відправлять та повернуть гроші, 5 хвилин розмова займе
-
Я вам можу сказати, як людина, яка наймала Data Analysts and Data Scientists в Україні, Європі і ЛатАм, вища математична або computer science освіта - “must have”. В Канаді, по тим вакансіям, що дивлюсь, освіта теж є ключовою складовою на такі позиції. Це не просто навички, які можна здобути в процесі роботи, звісно і таке можливо, але в переважній більшості потрібен особливий склад розуму та сильна теоретична база, яку не здобудеш просто на курсах.
-
Але в моно не спрацювало бо треба підтвердження у пуш повідомленні, так?
-
Маю мінімальний експірієнс у цій сфері, коли працював на Nordstrom - великий реселлер що має власний freight-pay solution. Це типу доставка бізнес замовлень від виробників (з Китаю) і звітність на усіх етапах. У них купа складів і варіатів доставки літаком морем або траками. На різних етапах генерується купа різних документів котрі у різних місцях зберігаються або навіть і не збірігаються. Досить часто це не структуровані дані, тобто просто текстові/табличні дані у довільних або майже довільних форматах. Я розробляв трекінг елемент системи для нового делівері контрактора що має свій новий формат звітності плюс генерує івенти локації під час делівері і після збору тестових файлів треба було зробити деяку аналітику. У моєму випадку це були просто текстові файли у яких зрозуміло загальний пошук «по усім» не можливий. Але є сервіси типу Amazon Athena котрі типу індексують оці всі не структуровані файли і дають можливість ранити SQL запити по індексованих даних як наче то не файли а база даних. Далі треба було зібрати за допомогою тих запитів деяку статистику про те наскільки якісно генеруються трекінг івенти і чи дозволяють вони реалізувати business need - close to real time shipments tracking
-
А це завжди так і є
-
Це один з прикладів, дуже мінімалістично що може робити дата аналіст. Насправді бувають треба набагато більш складні і глобальні кейси коли і треба відокремлена людина для посади. Маю таке розуміння але я дата аналітики торкався досить опосередковано. Це нот май кап оф ті
-
¯\_(ツ)_/¯
-
Я звісно охренів але після 6 років не маю жодного. 🤣, можливо мені торба у довгостроковій перспективі
-
Навчання заради навчання - як на мене це втрата часу і коштів.