Не впевнений чи у всіх буде доступ тому скопіював.
Взято з : www.facebook.com/share/p/D5ZBt614JHrmxhy7/
Часто бачу питання: Як працює купівля авто в Манітобі?
Хочу трошки висвітлити цю тему:
Приватний продаж:
1) Якщо у Вас немає акаунту в МРІ - його можна зробити в самому МРІ (черги біля 2х годин) або у брокерів (www.google.com/maps/search/winnipeg+brokers/@49.8839698,-97.2655346,11z/data=!3m1!4b1?entry=ttu).
У брокерів буде швидше, тому що не буде черги. Для акаунту потрібно 2 підтвердження адреси, наприклад:
-Хелс Карл та
-Войд чек з банку,
-чи договір оренди.
Ваш ворк перміт(для тимчасових резидентів). Ваш паспорт.
Реєстрацію авто можна продовжити у брокерів. Процедура така ж сама як і у пункті "2"
2) Якщо у Вас є акаунт у МРІ, то при реєстрації авто на Ваше ім'я потрібно звернутися до МРІ (черги біля 2х годин), чи будь якого autopac (Написати у Google Maps "autopac see locations"), чи відділення брокерів.
Знадобиться:
- 2 екземпляря bill of sale, такий собі договір купівлі продажу, (Зразок є у нас в групі, в закріплених повідомленнях зверху).
Кожна сторона повинна мати bill of sale, щоб мати змогу подати на компенсацію податку,якщо автівка було продана протягом 6 місяців з моменту купівлі.
- Від продавця та Вас підписаний корішок на "техпаспорті" авто з датою продажу та пробігом,
- Від продавця сертифікат сейфті.
- Також від покупця документи, що подтверджують особистість.
- Від суми, вказаної у bill of sale або за прайс листом МРІ, в залежності яка сума буде вище покупець сплачує провінції 7% податку.
Сплачення податку та оформлення можна розбити на платежі , якщо я не помиляюся до 3 років, але оптимально 12 чи одним платежем.
Також Ви одразу оформлюєте страхування. Прочитайте про типи страховок у закріпленних повідомленнях в групі.
Купівля у дилера
Купівля у дилера не має ніяких значних змін, окрім того, що податок 12% Ви сплачуєте дилеру, це зазначається в bill of sale, також дилер має можливітсть видати перміт на користування автівкою на сім днів без номерних знаків під страховку дилера (якщо Ви не змогли оформити авто на Ваше імєя одразу), але протягом цих семи днів Ви повинні зареєструвати авто, процедура реєстрації така ж сама, як і було зазначено вище.
Можна також зробити на перевірку авто чи не є авто під заставою, купипти carfax report (можна дуже недорого придбати у мене або в будь якому іншому місці) який Вам покаже коли були обслуговування авто у офіційного дилера, або якщо були якісь клейми в страхову. Але це вже на власний смак, якщо ця інофрмація потрібна та авто варте цих вкладень на придбання репортів, то можна зробити, якщо Аи купляєте 15ті річний ребілд, то не дуже впевнений що це кономічно доцільно. Але ж така можливість є
Всім гарного дня