Українська Манітоба
-
Ага, між полетіти в магазин і поїхати на машині/таксі, ви завжди обираєте політ. Не меліть дурні. Люди обирають шлях найменшого спротиву.
-
На основі чого буде втрата робочих місць? Якшо клінік буде відкриватись більше. Бо втрата робочих місць якраз відбувається коли держава закриває фінансування.
-
Для прикладу, профспілки медсестер в Онтаріо вже кілька років ведуть пубічну кампанію проти прем'єра Форда, який час від часу кидає ідеї приватизації медицини. Основний меседж від медсестер - буде втрата робочих місць і здорожчання послуг. Платна приватна медицина перетворюється у чистий бізнес.
-
Так розкажіть, бо в мене таких знайомих нема.
-
Ось головний висновок с дискусії та відео - майте гроші
-
Тобто ви стверджуєте, що умовні -20-25% людей який підуть з державних клінік у приватні, бо їм час дорожче за гроші, не знизять черги і не розвантажать держ лікарні?
-
Я показую, що мікс-модель не працює однаково для всіх, а тільки для тих, в кого є гроші. Аналогічно буде і з платною медициною. А так мені в Канаді дуже подобається, що навіть якщо ти мільярдер, то мусиш сидіти в черзі на швидкій як і вчитель школи чи працівник Волмарту
-
Я робив карієс. 350$ зуб. Канали так це дорого, але вони і в Україні були дорогі(не настільки). Про США це міф. Громадяни отримують умовно безкоштовну медицину також. Хоча система дурнувата. Там клініка може виставити рахунок на 10000000$ доларів, а ви такі, в мене нема, ось 3$ і страховка покриває ще 200$ і вони таки, ок дякую.
-
Ну з шарою не згоден. Медицина це базова потреба людини, ми не у США же щоб тисячи людей вмирати але біг фарма заробляла. Я не знаю чи є субсидії у Європі, але ти без жодних страховок у Франції ідеш та за 100-200 евро тобі все роблять. У Канаді тобі за 200 приїдеш та порадять прийти наступного ранку на такий список послуг та захватити 1500😁
-
Найголовніший висновок з цієї дискусії - слідкуйке за зубами! Бо зробити нові коштує, приблизно, як той котедж на озері, що тут обговорювали.
-
Тут така шара буде навряд чи, але з часом можливо «ринок порішає» 🤷♂️
-
Тільки якщо частна коштує нормально. В Європі(в тому числі Україні) часну медицину може собі дозволити навіть касир условний, у Канаді касиру копити пів року потрібно щоб трішки зуби підличити(
-
Не знаю, аналіз причин в нього велика проблема А от назва самих проблем норм, стандарт, ну то правильно написали, бачимо і відчуваємо самі)
-
Ну так, ви ж самі показуєте що мікс модель працює. Якби була стоматологія яка була повністю безкоштовна від держави, при цьому був би вибір йти до державного лікаря, або платити, то не було б цих проблем. Так само як ви зара йдете до сімейного лікаря і потім він вам виписує лікування безкоштовне, але його ви чекаєте 100500 років, якшо не вмираєте. При тому, якшо у вас є страхування/кошти ви йдете у приватну лікарню і кажете: хочу мрт банана, ось 100500$, а у відповідь тільки: вам почищеного чи у шкірці? Це ж просто як Божий день. Бо ви якраз привели приклад того що я кажу погано, тому давайте ще раз, може так зрозуміліше буде: тільки платна = погано тільки платна + субсидії = погано. безкоштовно = погано мікс = ідеально
-
О треба подивитися буде, комедія добра вийшла напевно😁 Людина яка живе у країні на грані failed state, розкаже про крах Канади) Якщо зараз тут крах, то я мовчу про Україну 2008 та 2014🙂 Одразу згадую як русня у 20-21 роках подобні висери робила, та расказувла що в нас демократії не немає, і це від людей яки жили в авторитарній країні😁
-
згоден )) повна шляпа , а не відео ) Просто рішив Валентин навалити казок про «загнівающий запад». Добре шо ми можем власними очима (гаманцями) бачити як воно насправді.