Одразу видно, що ви рідко читаєте чат, бо срач про мову тут з регулярністю раз в два чи три дні і складається враження, що люди правила чату не читають та/або розуміють.
Так от відповім Вам, ми у Вінні вже 1,5 роки і за ці 18 місяців з регулярністю раз в 2-3місяці ми приходили на якісь заходи, що організовували «наші», щоб з кимось познайомитись, соціалізуватись і тд. але ніколи до самого дійства не доходили, бо за 200-300м тільки і чути «язик», а ми його просто не сприймаємо і йшли собі геть. І ось в неділю ми вперше пішли на Фольклораму в київський павільйон і нарешті відчули себе «як вдома», бо люди за тисячі кілометрів поколіннями намагаються зберігати культуру, мову та традиції. Це викликає велику повагу і захоплення. Більше того, ми маємо канадських друзів українського походження, які щиро пишаються своїм українським походженням, допомагають та у всьому підтримують Україну де це тільки можливо.
Питання:
Як Ви думаєте, в якій частині рівняння знаходяться російськомовні українці?
Відповідь:
Їх немає у рівнянні, ви або ідентифікуєте себе як українець/українка і розмовляєте українською або шукаєте відмазки у вигляді поділу людей на розумних та дурних/ мені так зручніше/ я погано розмовляю українською/ російськомовні теж воюють/ подивіться на Канаду/Швейцарію/Бельгію і далі по списку.
Просто прийміть, що люди, які ідентифікують себе як українці але продовжують розмовляти російською мовою - це малороси, а не українці, 2 + 2 ≠ 5.
Я щиро вдячний адмінам, що вони зробили саме такі правила, бо цей чат - це ледь не єдине місце де хочеться комунікувати з співвітчизниками.