Українська Манітоба
-
Мій меседж в тому, що коли в країні ставляться з презирством і осудом до інших (наприклад, через незнання локальної мови) - це не Ок в будь-якій країні, і чийсь досвід негативний чи позитивний тут не має значення
-
Це дійсно страшно…. Ми усі тут в теплі і в добрі….а люди там віддають останнє щоб зберегти самих себе/країну/мову/культуру. Нажаль є такі «кадри» навіть і тут які пробують розєднати суспільство в годину горя
-
Це було завжди, як тільки ви переходите на польську, навіть ламану, то ставлення до Вас одразу міняється, вони просто намагаються відстоювати свою національну ідентичність в такий спосіб, а дехто відверто хамить і неадекватно себе поводить, бо Polska dla Polakow але неадекватів всюди вистачає 🥲
-
Повірте, коли довго в такому живеш, то починаєш заспокоюватися, коли вже почув вибух… Бо якщо його чуєш - то ти ще живий. А потім як на автопілоті йдеш допомагати постраждалим
-
Є таке питання до тих хто тут давно. Чи можливо знайти страховку на імплантації зубів all-on-6 можливо не терміново. А скажемо купити її зараз а через рік зробити операці з видаленням старих які залишились, та встановлення нові імпланти. я почав читати і не розумію як це зробити. Бо по суті частково мої бенефіти можуть покрити видалення зубів, рентген і інші перед операційні витрати. Але не покривають імпланти. Розумію Мексика дешевше але хотілось би не тільки шоб поставили і забули але і наблюдатися після цього. Бо ну це не пломби, а кожних пів року до Мексики на консультації дорого буде їздити.
-
Це ви про кого?
-
І ніколи не зрозуміє… Я от це також розумію… Тому донатити треба
-
Не Вам, а тим хто «фігньою» тут страдає.
-
Досі іноді згадую, як то було читати, що до вибуху залишилось менше 10 секунд…і як потім полегшення хвилею наповнює, коли вже чуєш вибух…встаєш із підлоги, бо ударною хвилею знесло, швидко обдивляєшся себе та квартиру, чуєш крики сусідів звідусіль, розумієш, що лихо сталось дуже поруч, та на своєму автопілоті йдеш витягати сусідів та виносити їх із будинку… Це досить дивно, багатьом незрозуміло І краще такого нікому не відчувати
-
Часом люди роблять нелогічні речі. Я зараз у Львові, і влучило у сусідній з моім будинком. Оскільки мене з початку війни вдома не було, а оце приіхала, то це шок. І так, перше, що зробила, перед тим як бігти в паркінг, то подивилась у вікно. Бо не розумієш , що відбувається, навколо дим
-
Спробуйте замовити каву російською у Львові, і якщо вам її не принесуть, то скажіть їм що це не ОК. Мені дуже вас шкода, що ви з цим зіткнулися у Польщі, насправді дуже прикро, але разом з тим я маю думку іншу, непопулярну, можете мене закидати помідорами - у відстоюванні мови та своїх національних інтересів треба з деяких країн брати приклад. Власне, що і робили століттями наші пращури, борячись з тими самими поляками і іншими, і що роблять ЗСУ зараз - захищають нашу мову і волю. У Вінніпезі ви ж не говорите українською в лікарні чи банку з надією, що вас зрозуміють, правда? Так, у Вінніпезі, в Канаді, вас за це не пошлють, та ще й запропонують перекладача, але ви автоматично переходите на англійську як мову цієї держави.
-
Так дівчина не намагалась українською розмовляти, а розмовляла англійською, це мова міжнародного спілкування і на неї не повинна бути така реакція, людина не зобовʼязана з першого ж дня в Польщі знати польску, особливо коли тікає від війни. До речі, якщо у Львові замовите каву англійською чи навіть польскою, ніхто кривитись не буде.
-
Порівняння м'яко кажучи некоректне, поляки з українцями не у стані війни ) Вимушені біженці не можуть знати мови в перший час. Тут і зараз деякі люди спілкуються через перекладач в сервіс канада, та і користуються перекладачем через телефон з доктором, ніхто не хамить ніби.