Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Українська Манітоба

Українська Манітоба

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
243.8k Posts 4.8k Posters 283.1k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Oksana
    wrote on last edited by
    В людей різні реакції. Це правда.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olga
    wrote on last edited by
    Спробуйте замовити каву російською у Львові, і якщо вам її не принесуть, то скажіть їм що це не ОК. Мені дуже вас шкода, що ви з цим зіткнулися у Польщі, насправді дуже прикро, але разом з тим я маю думку іншу, непопулярну, можете мене закидати помідорами - у відстоюванні мови та своїх національних інтересів треба з деяких країн брати приклад. Власне, що і робили століттями наші пращури, борячись з тими самими поляками і іншими, і що роблять ЗСУ зараз - захищають нашу мову і волю. У Вінніпезі ви ж не говорите українською в лікарні чи банку з надією, що вас зрозуміють, правда? Так, у Вінніпезі, в Канаді, вас за це не пошлють, та ще й запропонують перекладача, але ви автоматично переходите на англійську як мову цієї держави.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Gemini🌙
    wrote on last edited by
    Головне не замовляти російською)
    1 Reply Last reply
    0
  • t787895821T Offline
    t787895821T Offline
    Lidiya Kontseus
    wrote on last edited by
    Так дівчина не намагалась українською розмовляти, а розмовляла англійською, це мова міжнародного спілкування і на неї не повинна бути така реакція, людина не зобовʼязана з першого ж дня в Польщі знати польску, особливо коли тікає від війни. До речі, якщо у Львові замовите каву англійською чи навіть польскою, ніхто кривитись не буде.
    1 Reply Last reply
    0
  • t97841787T Offline
    t97841787T Offline
    Bogdan Kavinsky
    wrote on last edited by
    Порівняння м'яко кажучи некоректне, поляки з українцями не у стані війни ) Вимушені біженці не можуть знати мови в перший час. Тут і зараз деякі люди спілкуються через перекладач в сервіс канада, та і користуються перекладачем через телефон з доктором, ніхто не хамить ніби.
    1 Reply Last reply
    0
  • t787895821T Offline
    t787895821T Offline
    Lidiya Kontseus
    wrote on last edited by
    До речі мій друг з Ізраїлю їздив у Львів волонтером вже під час війни, української він не знав, бо сам родом з Узбекистану і спілкувався в більшості російською мовою і о чудо, і каву приносили, і ніхто не нахамив навіть. Він звісно заради пристойності казав кілька фраз українською, а далі російською.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Gemini🌙
    wrote on last edited by
    Та не відносяться нормально, всіх трафляє, але що робити
    1 Reply Last reply
    0
  • t787895821T Offline
    t787895821T Offline
    Lidiya Kontseus
    wrote on last edited by
    Ну так, я до того, що навіть під час війни нормально відносяться там до російської мови, головне, щоб не москаль :)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Gemini🌙
    wrote on last edited by
    Це те що він з ізраілю)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Лизавета Ромашина
    wrote on last edited by
    Немає вже шукала
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Anya
    wrote on last edited by
    Гугл
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Лизавета Ромашина
    wrote on last edited by
    Доброї ночі.Хто знае контакти I RCC?
    1 Reply Last reply
    0
  • t542070594T Offline
    t542070594T Offline
    Ekaterina Ryzhkova
    wrote on last edited by
    У Варшаві поляки (маю на увазі дорослі вже люди) скоріше будуть відповідати російською чи псіхувати на польській мові 😅 Хоча і вони досить добре розуміють українську
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olga D
    wrote on last edited by
    Так хіба у нього це на лобі написано, звідки він?
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olga D
    wrote on last edited by
    Пам'ятаю, зупинилася я в Любліні в хостелі (задовго до 2022), а там надписи на польській і український! Мабуть ще на англійскій були. Ну мені цікаво стало, я там запитала на рецепції чому на українській, а не на російській. Мені пояснили що на російській у них просто немає потреби писати
    1 Reply Last reply
    0
  • t542070594T Offline
    t542070594T Offline
    Ekaterina Ryzhkova
    wrote on last edited by
    Мені іноді здається, що у столицях різних країн життя вирує зовсім інакше, ніби гіперболізовано даякі аспекти…а іноді столиця - це взагалі як інакший світ , ніби маленька інакша держава в державі… Я свого часу багато стикалася та пропрацьовувала деякі моменти із державними органами в Польщі у різних містах…але у Варшаві - то прямо за рамками всього
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Ivan
    wrote on last edited by
    Вітаю! У цю суботу, 7.09.2024 року, граємо у гру «Монополія». Маємо ще кілька вільних місць для гравців. Досвід не обовʼязковий, головне бажання. Участь безкоштовна. Бажаючі приєднатися пишіть мені у особисті повідомлення.
    1 Reply Last reply
    0
  • t500349434T Offline
    t500349434T Offline
    Ірина
    wrote on last edited by
    З приводу Польщі, якщо говорити про короткий досвід перебування і саме під час війни, то хамство звичайно пояснити неможна. Але ми там прожили 4 роки, і я бачила, що українці, коли їхали саме на заробітки не вчили навіть азів, бо думали, що це майже українська, але смішна. А через роки перебування так і не навчились розмовляти і ще мали претензії, що "тут стільки українців, що могли б вже українську вивчити". Але так, поляки гонорові, і захищають свою мову і спосіб життя, іноді це неприємно, але це їхня країна🤷‍♀
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Andrii Sh
    wrote on last edited by
    Привіт громадо! У когось із чоловіків був досвід отримання закордонного паспорту у консульстві? Цікавлять останні три місяця. Дякую!
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Ivan Overko
    wrote on last edited by
    Ви плутаєте поняття, у Львові ніколи нормально не відносились до російьскої мови. Просто закривали очі на «київських», «одеських» і тд, бо знали, що вони приїдуть на тиждень і поїдуть назад додому. А зараз почався треш, бо приїхало багато людей зі Сходу і вони вважають за нормальне спілкуватися російською, бо «и так поймут». Як наслідок, у Львові зараз відбувається те саме, що і в Польщі, бо в людей в голові не складається логічний звʼязок. Біженці тікають від «визволителів» і в той самий час везуть частину їх культури.
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags