Українська Манітоба
-
Доброї ночі.Хто знае контакти I RCC?
-
У Варшаві поляки (маю на увазі дорослі вже люди) скоріше будуть відповідати російською чи псіхувати на польській мові 😅 Хоча і вони досить добре розуміють українську
-
Пам'ятаю, зупинилася я в Любліні в хостелі (задовго до 2022), а там надписи на польській і український! Мабуть ще на англійскій були. Ну мені цікаво стало, я там запитала на рецепції чому на українській, а не на російській. Мені пояснили що на російській у них просто немає потреби писати
-
Мені іноді здається, що у столицях різних країн життя вирує зовсім інакше, ніби гіперболізовано даякі аспекти…а іноді столиця - це взагалі як інакший світ , ніби маленька інакша держава в державі… Я свого часу багато стикалася та пропрацьовувала деякі моменти із державними органами в Польщі у різних містах…але у Варшаві - то прямо за рамками всього
-
З приводу Польщі, якщо говорити про короткий досвід перебування і саме під час війни, то хамство звичайно пояснити неможна. Але ми там прожили 4 роки, і я бачила, що українці, коли їхали саме на заробітки не вчили навіть азів, бо думали, що це майже українська, але смішна. А через роки перебування так і не навчились розмовляти і ще мали претензії, що "тут стільки українців, що могли б вже українську вивчити". Але так, поляки гонорові, і захищають свою мову і спосіб життя, іноді це неприємно, але це їхня країна🤷♀
-
Ви плутаєте поняття, у Львові ніколи нормально не відносились до російьскої мови. Просто закривали очі на «київських», «одеських» і тд, бо знали, що вони приїдуть на тиждень і поїдуть назад додому. А зараз почався треш, бо приїхало багато людей зі Сходу і вони вважають за нормальне спілкуватися російською, бо «и так поймут». Як наслідок, у Львові зараз відбувається те саме, що і в Польщі, бо в людей в голові не складається логічний звʼязок. Біженці тікають від «визволителів» і в той самий час везуть частину їх культури.
-
Нормально для мене = не будуть хамити в обличчя. І російська прийнятна для іноземців, які не знають української, українці можуть каву і на українській мові замовити, що більшість біженців і робить.
-
У січні, а що?
-
Здається чудова кімната в Двокімнатній квартирі в тихому районі Grant Park. Магазини такі як Walmart та Sobeys у піший доступності. У комплексі є відмінний спорт зал, також на території знаходиться паркінг. Вартість оренди 503 $ (депозит 250 $) + оплата hydro (~ 20-30 $) і Wifi (~ 20 $). Якщо вам потрібний паркінг (+35 $). Шукаю тиху, працюючу людину, без шкідливих звичок та тварин
-
Банк Канади в середу втретє поспіль знизив облікову ставку, оскільки інфляція продовжує знижуватися, а увага зміщується на економічне зростання. Зниження ставки на 0,25% очікувалось економістами і тепер облікова ставка становить 4,25%. Від червня ставка знизилася на 0,75%, що сприяє зниженню вартості позик, іпотек та інших кредитів у Канаді. Інфляція в річному вимірі знизилася до 2,5% у липні 2024 року. "Якщо інфляція буде знижуватись відповідно до нашого прогнозу, можливе подальше зниження облікової ставки," — заявив глава Банку Канади Тіфф Маклем. В останні місяці Банк Канади змінює акцент, все більше зосереджуючись на стані ринку праці, а не лише на інфляційних цілях. Економісти зазначають, що за умов уповільнення інфляції немає необхідності утримувати ставки на високих рівнях. Маклем також наголосив, що банк уважно стежить, щоб інфляція не впала надто низько. "З наближенням інфляції до цільових показників ми маємо бути обережними, щоб економіка не стала надто слабкою," — підкреслив він. Він додав, що подальші рішення щодо ставок залежатимуть від нових даних і впливу на інфляцію. Хоча банк прогнозує подальше зниження інфляції, існує ризик, що ціни можуть знову зрости наприкінці року. Головний економіст CIBC Ейвері Шенфелд прогнозує ще два зниження ставки по 0,25% до кінця 2024 року, що може привести ставку до 2,5% у наступному році. Якщо ж дані щодо інфляції або зайнятості будуть особливо слабкими, банк може піти на більш рішучі кроки.
-
House prices go up 😍
-
Ну з липня піднялись на 3-4%, плюс bidding wars