Українська Манітоба
-
Так ось і я не знаю, але людям якось вдається 😂 Я не кажу що це погано в жодному випадку
-
Принаймі, схоже, що я так і ходитиму)) Так мене і впізнають, по замерзлій сумній мордасі))
-
У печалі))
-
до уваги тих, кому потрібен сімейний лікар. Ми недавно знайшли свого лікаря у Rivergrove clinic, 2605 Main. Я поки що дуже задоволена, хоча я і дуже вимоглива. Я йому сама кажу, що мені треба, якщо він згоден- дає направлення чи лікування, якщо ні- пояснює, розказує, що до чого, пропонує варіанти. Грамотний, все розказує правильно. Dr Manoj Madhavan, він все ще набирає нових пацієнтів. Також ще 2 лікарі з цієї ж клініки беруть нових пацієнтів. За них нічого не знаю. Будьте здорові!
-
Але ж приємно правда? 🤗
-
До мене той, як це правильно називається? Швейцар на дверях Форт Гарі готеля привітався «доброго дня» зходу )) Нє, я розумію, що я постійно з помітним макіяжем і часто на підборах, і це не прям типово для канадок (у них макіяж спокійніше, підбори невеличкі 🙂), але йопта - в лоббі Форт Гарі всі такі як я 😂 Я аж загальмувала в така «непоняв. А як це ви оце? А може я з Польши чи Літви якоїсь?» - а він мені відповів, що має багаторічний досвід праці в готелях, і прям може і поляків відрізнити, і людей з бальтійсих країн, в французів наприклад тощо Я думаю що прибрехав трохи ))
-
В Торонто в аеропорту є officer Dzyuba, то це перед тим як від відкрив мій паспорт (канадський), спитав Polish or Ukrainian? Як я сказала що Ukrainian from Lviv, він з ті радості покликав свого колегу (originally from Argentina) і почали мені розказувати як вони у відпустку до Львова літали;-))) (але це ще до великої війни було). І це при тому що я була не дуже намальована і дуже змучена після перельоту;-)
-
Згодна. Якщо до мене ескалюється дзвінок, і я чую по акценту, що людина 146% має рідною російську (може з Ізраїлю, або Казахстану, та і з України може бути тощо), я ніколи не дозволю собі хоба! і перейти на російську чи українську. Без дозволу. Та ну. І взагалі це якесь «втручання в особисте», чи шо.
-
От я прям ненавиділа коли до мене закордоном в магазинах одразу зверталися на російській (не тому що не на украинскій), а тому що хай звертаються на державній мові! Я може 100500 років ту мову вчила! Ну потім канешно мене відпустило, через якийсь час. Бо самі вони дурні. І вапше, не культурно так себе поводити в сервісі чи в продажах
-
Вітаємо, Unseen An! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)
-
От це дуже точно передає і мої емоції. Мені ніколи не є приємно, коли хтось незнайомий здогадується і каже вголос, що я з України, я не знаю цієї людини і її асоціацій. Не відповідаю щиро, звісно, "Та тебе то гребе?", але це точно не про позитивні емоції, це втручання в особистий простір. Коли питають "where are you from?" - це набагато краще
-
Хтось знає де можна надрукувати фото картки, як відкритку? А не просто фото
-
Підтримую . Знаючи декілька мов , ніколи не переходжу на ту мову , якої спілкується людина . Для мене це не тільки втручання в особисте , а ще зверху зневага , люди вчили ту англійську на який хрен ? 😂 Тільки якщо я чую що людина дійсно не розуміє, тоді запропоную перейти на їх мову .
-
сміливо)