Українська Манітоба
-
Скільки разів були і в Монреалі, і в Квебеку, а такого не траплялося. Були люди в Монералі, які не знали англійської, однак, це були одиниці. Цього ж року ми проїхали тисячі кілометрів Квебеком, десятки містечок, спілкувались з багатьма людьми. Всі дуже привітні та завжди старались відповідати англійською, якщо могли. У Canadian Tire у Rivière-du-Loup я натрапив на продавчиню, яка розмовляла англійською. Однак, вона була зайнята з іншими англомовним туристом. Пройшлось йти до іншого консультанта і пояснювати французькою, що я шукаю лампочку до задньої фари свого автомобіля. Однак, мене зрозуміли і порадили
-
Я намагався вводячи цифри з водійських прав,не виходить. Але свіжий лист за цей рік ще не приходив. Прочитав що можна просто зайти в Autopac і заплатити на місці
-
Доброго дня,є потреба обміну UAH/CAD, тому якщо Вам потрібно зробити гривневий переказ на картку в Україні то пишіть в приват.
-
Ну круто вам . Дуже щастить 🫡 Ваш позитивний досвід , не нівелює мій негативний . Дякую що поділилися . Франкомовні відомі своєю сучностю до англомовних . Це не щось, шо я вигадав .
-
Рекомендую поїхати до Нью Брансвіка: там англійська та французька нарівні. Це так прикольно чути. Дуже цікавий досвід
-
В Квебек є bill 96 який зобороняє англійску . Вважаєш його неосвідчувани бідло писали? Чи освідчені але то неосвідчені щось незадоволені
-
Це дорога у два боки. Якщо ви зайдете десь на Реддіт чи англомовні фейсбук групи і напишете "Квебек", то побачите ставлення до квебекуа. Багато людей живе стереотипами. Нерозуміння канадської історії, економіки призводять до того, що багато хто вважає, що Квебек лише тягне гроші. Умовний "трампіст-сепаратист" з Альберти щиро вважає, що він годує Квебек (та і всю Канаду). Однак, ці стереотипи, як і якась одинична та надзвичайно рідкісна ворожість з боку квебекуа, - це, здебільшого, від неосвіченості.
-
А Квебек взагалі як провінція як оформлені? Це як Крим з автономією, чи така ж провінція як Манітоба, тільки більше правил які відрізняються дуже сильно? Бо в них і пенсія інший код має і ще багато чого відрізняється
-
Я ж кажу, що багато хто не знає канадської історії і роблять поспішні висновки.
-
Since 1974, French has been the only official language in the province, although some government services remain accessible in English.
-
А в країні дві. Щось не так
-
В Квебеку одна державна мова - французька.
-
Ну так. Відстоює. Якщо бізнес то штраф 3к та й більше. Це заборона фактично. Такаж як в Україні. Але в Україні хочаб одна державна мова а в Квебеку дві
-
Не забороняє, а відстоює французьку. Це різні речі. Вони все правильно зробили. Може, перечитаєте той закон, спершу?
-
Квебек - це окрема нація. montreal.ctvnews.ca/quebec-makes-symbolic-amendment-to-canada-s-constitution-1.5938965
-
Та не , неосвідчене бідло це ті , які мають свій власний негативний експіріенс🌚🤌
-
А чого не домбабве?
-
Як Лугандон
-
Це теж саме. В рамках країни вони порушують констітуцію та й права англомовних. Ще й погрожують різноманітними брудними ідеями. Це не нормальний рівень стосовень в межах однієї країни
-
Бо всі притомні люди розуміють, що без Канади вони стануть «країною» третього світу
22 Jan 2023, 08:02
191414/237119
about 2 hours ago