Українська Манітоба
-
Та нормально з б2 в офісі працювати. Це ж не продажі. Папірці перекладати 😁 і б2 норм. Якщо що я серйозно.
-
Я працюю в продажах. Мав C1 як приїхав (7.5 середній - IELTS). Перший рік було дуже тяжко. Осоюливо оглядаючись на специфіку тутешньої мови. Одразу здружився з місцевим коллегой. Птпросив його казати що мене видає. І весь рік він це робив. До смішного доходило.
-
В продовження теми про чистку зубів у Канаді. Так як пару тижнів тому робив чистку, то теж поділюся своїми враженнями. Взагалі перший раз робив це у Канаді, раніше не було такої потреби, а за останні 3 роки не було можливості відвідати стоматолога, та й не до цього взагалі було. Так, перед тим як мене стоматолог записав на чистку, то я запитав, чи ультразвуком будуть робити, на що почув "так". Чистку й справді почали робити "по модному" але потім стоматолог взяла "не модні" металеві інструменти та почала шкрьобати 😅 тому мені чистку робили двома методами. Вона пояснила мені, що ультразвук це якщо, наприклад, на постійній основі робиться, тому що зазвичай це 2 рази на рік. За цей час проблемного нальоту не буде. А ось коли перший раз або давно не було чистки, то дуже важко ретельно проводити чистку ультразвуком. Також буває, якщо дуже чутливі зуби/ясна, пацієнт відчуває біль/дискомфорт. Також додам, що мені чистку робили за 2 прийоми. 80% чистки було зроблено саме механічним способом і я взагалі не відчував болі чи щось подібного. Дуже професійно все зробила, результатом задоволений 🙂 ще й пасту зубну та щітки з ниткою подарували та провела невеличку консультацію. Це я до того, що не треба боятися "механічної чистки" 😄
-
Перший час усім важко вловлювати ці всі акценти 🙂 а потім норм. Але мій найбільший страх це колеги з Нігерії 😁 досі шугаюся їх на роботі 😂 Чесно, цей акцент для мене щось неодолиме. Я просто не розумію половини. Наче інша мова
-
у багатьох людей дивні пріоритети. Наприклад, сім*я моєї співробітниці. Будинок в кредиті і платити ще довго, у відпустку їздять раз в два роки на Ямайку. Коли в дружини було ДН, то чоловік запитав, що вона хоче за подарунок - оновити всю кухню (а будинку 5 років, новий від забудовника) або їй червону спортивну машину. І шо, ні кухню, ні супер доплата за будинок. Купили їй машину. Жінка працює з дому, з піжами не вилазить. В гаражі просто стоїть радість. Тому....дорого....це не про гроші, а про пріоритети.
-
У мене на тренінгу були учасники із Зімбабве. Я не розуміла нічого з того, що вони говорили. Хоч мій рівень 7-8. Під кінець, А тренінг був десь 6 тижнів - я вже краще вслухалася і почала розуміти десь 10%. І що цікаво, тренер наш розумів їх якось, я до сих пір дивуюсь, як він розумів їх і відповідав на їхні питання. Лексика, граматика у них супер, вільно говорять - але акцент такий, що не зрозуміло нічогісінько
-
Я знаю того клерка 🤭😁😂 🤦♀️