Українська Манітоба
-
Вітаємо, Vasylyna! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)
-
В Канаді є такий прислів: «it takes a village to raise a child”
-
Це не рідкість. Я майже не чув про випадки булінгу у школах, де вчився син, а це дві школи у Вінніпезі та одна у Лондоні. Однак, це неважливо, чи чув я, чи ні. Булінг відбувається індивідуально, часто приховано, деколи дитина не розуміє, чому до неї чіпляються. Основне - дружньо розпитувати дитину про школу, друзів, ніби ненароком ставити різні питання і слухати дитину. Якщо ви будете разом з дитиною і будете допомагати, як справитися з булінгом, дитина буде вдячна вам і тільки зблизитесь.
-
Фраза “it takes a village to raise a child” означає, що для виховання та розвитку дитини потрібні зусилля не лише батьків, але й усього суспільства. Це може включати допомогу та підтримку від родичів, друзів, вчителів, сусідів і навіть державних структур. Ідея полягає в тому, що дитині потрібна різноманітна підтримка і позитивні приклади з різних сфер життя, щоб вирости здоровою, освіченою та соціально адаптованою людиною.
-
Ви праві в тому, що це трапляється у всіх школах, але вчителі і директор, тут в Канаді мають багато засобів впливу щоб це зупинити. Одне попередження батькам буллі (початкова школа), що він тиждень не буде ходити в школу, може зробити його шовковим до кінця навчального року. Всі тут знають як легко найти дейкер в Вінніпезі.
-
Тут вже обережно бо є ж релігія чи традиції:)
-
«африка тут нідочого» - це називається здоровий глузд- який потрібен усім. Побільше б цього усім: від батьків до вчителів до медиків і так далі…
-
Коротше, я розумію, що у нас різні точки зору, але наостанок хочу всім порадити фільм «Американська історія X». Там якраз порушуються теми булінгу в школі, особливо на національному підґрунті, нацизму і тому подібного. Цей фільм відкрив мені очі на багато речей і допоміг зрозуміти причинно-наслідкові зв’язки в тих моментах, що відбувалися в дитинстві. І знаєте, жодна надмірна опіка з боку мами не допомогла б мені впоратися з цим.
-
Так, все вирішує один дзвінок
-
У моєї мами я завжди була права для людей «назовні», і вона билась, як левиця, за мене )) А «внутрі» вдома ох мені були непереливки від неї 😂 (але завжди вербально, ніколи фізично. Нє, один раз, коли мені вже було років 16, відхлестала мене по ногах скакалкою - ну то окрема історія 😂) Колись я була в 10 чи 11 класі, її визвали в школу до директора, бо мене попалили, що я з пацанами за школою курю на перерві. Ну і карочє моя мама така в кабінеті директорки «а шо такоє. Я їй дозволяю палити! Так!» - хоча вона сама вчителька, в сусідній школі, і всі вчителі її знають, і вона їх знає 😂 Директриса офігєла від такої постановки питання і сказала, що буде мене зі школи виключати за поведінку. На що моя мама сказала «Ідьом отсюда дєточка, нам тут нє ради» 😂 Я просиділа дома 2 дні, а потім класна керівниця + ще одна вчителька прийшли до нас додому вмовляти маму відпустити мене знов ходити до школи 😂 З тих пір я палила з пацанами за школою, роблячи вигляд, що я ховаюся, а вчителі робили вигляд, що не помічають того. Школа отримала собі свою золоту медалістку, і всі були довольні.