Українська Манітоба
-
Якщо у вас є картка моно то нашо вам револют?
-
Раніше я думав, що західні країни, як-от Канада, відстають від України в розвитку банківських і державних сервісів через суворіші вимоги до захисту даних і конфіденційності. Але після двох років життя тут я дійшов до іншого висновку. Навіть під час війни, коли рашістькі хакери неодноразово намагалися атакувати наші банки і ту ж «Дію», система в Україні, на щастя, тримається. Звичайно, були випадки спроб злому, але поки що все працює. І це стійкість говорить про високий рівень українських технологій. Водночас я помітив, що в Канаді повільний розвиток цифрових сервісів більше пов’язаний з менталітетом. Тут люди не прагнуть змін і нового так сильно, як в Україні. Наприклад, через свою роботу я часто буваю в різних ресторанах і помічаю, що багато з них не роблять ремонтів роками, бо клієнтів це цілком влаштовує. Канадцям подобається стабільність і те, як усе є зараз. Це не погано і не добре — просто цікава відмінність між нашими культурами.
-
Вітаємо, Ruslan! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)
-
До чого тут "канадцям подобається стабільність і те як є"???? Кожна людина прагне до чогось кращого. Причина в іншому - більшість ніколи нічого кращого не бачили і переконані що так і має бути - що так всюди. Багато хто не виїжджав за межі провінції і Канади. Хто побував з місцевих в Європі - в тих "культурний" шок. Все що ви бачите наколо колись привезенез Європи, воно було актуальне в 60-80х роках і це було гарно. А потім почала їхати Азія, все привезене - застаріло, а нового ще ніхто не привіз. Освіта в населення - 60% це просто школа. Змиріться з тим що є - ви приїхали з країни де набагато вищий рівень освіченості населення, культурний рівень розвитку, історична спадщина, європейський вплив через близьке географічне розташування. Це своєрідний "дауншифтинг", хоча мало хто це розуміє. Машину в кредит взяли на 7 років, в Костко закупились на тиждень, кожен день по 2 години овертайиу дали щоб не було часу думати - і вже щастя))))
-
І так почнеться срач після вашого коментаря, я просто вам хочу сказати: рівень освіченості населення та культурний рівень розвитку не вимірюється закінченням вищого учбового закладу (які тут набагато кращі навіть ніж університети Європи). І по коментарям як боротись з бідністью і безхатьками, я бачу які "культурні і освідченні" люди бувають. P.S.: кредити на машину немає, в костко купляю по мірі необхідності, за овертайм мені не платять
-
Буває шо на саларі не платять
-
Ну то тим більше, як так?) бувати в Европі, бачити які там дороги, тротуари, взагалі транспортна інфраструктура, чистота (хоч і не усюди), і при цьому тут нічого на краще не змінювати.
-
Щодо вашого дивного коментаря, що канадці не їздять нікуди. In 2023, Canadian residents took a total of 319.1 million trips—285.1 million domestic and 34.0 million abroad. This amounted to an increase of 13.4% from the total trips taken in 2022 (281.3 million) and of 1.9% from 2019 (313.3 million) В мене на роботі політика: 2 тижні на рік можу їхати в будь-яку країну і працювати звідти. Цього року кілька колег по роботі побували вперше в Італії - культурний шок в негативному сенсі. Потім поїхали до Швеції та Норвегії - сказали, що менталітет схожий з канадцями, культурного шоку менше.
-
Я вже писав, що працював в транспорт Манітоба і тут записують і аналізують, як ремонтуються дороги, і з даним бюджетом, протяжністю доріг і зміною температур, поки що не придумали (обіцяли цього року якесь "гнучке" покриття робити), але якщо вам з "університетами" цього не зрозуміло то нічого не поробиш - треба терпіти поки не дали паспорт, а потім швидко в Європу