Українська Манітоба
-
Ви собі навіть уявити не можете в яких масштабах розкрадали (-ють) кошти на інфраструктурних проєктах. У Львові під час великого крадівництва поміняли дорогу на обʼїзній, бо нібито вона «просіла», хоча дорогу зробили до ЄВРО 2012 і вона була в гарному стані. Не пройшло і року, оголосили новий тендер і цю ж дорогу «перестилили» знову, бо цього разу вона зійшла зі снігом. І це на всіх рівнях. Можу вам розказати історію про сільського голову який виграв грант від Європейського банку реконструкції, зробив нову котельню в селі для садочку та школи, а через місяць в нього зʼявився новий автомобіль і дача. Ще через декілька місяців завели кримінальну справу і посадили. Таких випадків безліч. І люди починають задавати питання, а нащо класти гроші в кишені з дірками?
-
Там доречі багато ліків які треба постійно, типу від тиску, сердечні ще якісь. Моя мама також безкоштовно отримує, лікар сама порадила.
-
І третій бік: те, що ти хороший хлопчик (дівчинка) і твій бізнес сплачує всі податки офіційно і ти робиш все правильно, абсолююютно ніяк не рятує тебе від проблем з податковою, інспекціями та іншими органами української влади, ну про що ми говоримо:)) Я по роботі бачила багато таких абсурдних кейсів, що мені зараз будь-яка риторика в бік «почніть із себе, платіть податки» просто в сумному сенсі смішна. Це просто переніс відповідальності на рівень, де цієї відповідальності не повинно бути. Проблема не в платниках, далеко не в платниках.
-
Ви писали про проблему, що люди недостатньо платять в бюджет. Треба розуміти скільки платять, щоб міняти податкові ставки. А коли на кожному щаблі хтось залишає собі 5-10% і до бюджету доходить тільки (10-20%), то про що мова?
-
Я вам співчуваю. Робити бізнес - це постійно жувати скло, Маск казав. Робити бізнес в Україні - це жувати скло, стоячи на склі
-
Я вам більше скажу, я не просто так писав, що «часи Януковича» повертаються. Ми маємо невеликий сімейний бізнес і нас вирішили рейдернути недавно.
-
Ні, зовсім не так. Я отримав освіту закордоном, приїхав в Україну, щоб щось змінити і за 5 років мене система просто зламала, бо риба не гниє з голови, риба давно гнила. Я здався і почав шукати шляхи еміграції, бо прийшло розуміння, що я не готовий толерувати те, що відбувається навколо мене. І ось я тут, в Канаді, сплю спокійно і не переживаю, що до мене хтось прийде щось вимагати.
-
Робити бізнес в Україні — це розуміти, що одного дня ти прокидаєшся, і все, над чим ти працював роками, тепер тобі не належить 🙂
-
Більшість факторів залишилися тими самими, мова йшла саме про комфорт життя. Двоє людей, які мають $2000 на сім’ю живуть у Львові з таким самими комфортом, як двоє людей в Канаді з $20000 на сім’ю, ІМХО.
-
Як це не банально, BA in Management, Management in Logistics
-
Цікаво, а яку освіту Ви отримали, маю на увазі професію