Українська Манітоба
-
Я не шеймлю нікого взагалі. Я сам там був деякий час в Україні, і платив ще єдиний податок. Я про те, що реальність інша. Бюджетників (вчителі, лікарі, викладачі) не можна так просто проігнорувати. Якщо той ФОП закінчив, принаймні, школу, то він вже був вивчений бюджетником
-
-
Опа, шо за срач, а мене нема? 🙈 Хто винен, хто правий, кого утискають у правах?
-
«Бюджетники» мали б заробляти точно не гірше інших високооплачуваних професій. Надіюсь колись так буде
-
Ну так, всі, хто заробляли, накрали, це ж єдине джерело прибутку в Україні)
-
схем з мінімізації податків стали схеми із заробітними платами "у конвертах" (115-230 млрд грн втрат бюджету на рік) та схеми "контрабанда та сірий імпорт" - втрати бюджету оцінюються у 120-167 млрд грн на рік. Значний тіньовий ринок праці склався унаслідок того, що Україна є слабко конкурентною за рівнем податків на працю — країна лідирує (серед держав, подібних за рівнем економічного розвитку) за розмірами податків і обов'язкових внесків, які компанії сплачують із фонду оплати праці, а також має архаїчне трудове законодавство, яке не відповідає актуальним потребам ринку праці та створює численні необґрунтовані бюрократичні перепони для роботодавців. www.epravda.com.ua/columns/2024/10/31/721290/
-
Написала велике повідомлення і видалила, бо зараз, відчуваю, договорюсь) Піду попрацюю. P.S. Податки сплачуються, все чисто, законно, жодний уряд не постраждав, жодна демократія не звернута
-
Тут трохи не вірний акцент. Шеймінг має бути не по відношенню умовного айтішніка, який сплачує свої 5%, а работодавця, який використовує цю схему «оптимізації». Чому не зробити нижчий податок для всіх, але щоб умовні ФоПИ платили не 5% а 10%, але тоді щоб і вчитель зі своїх 500 баксів платив теж 10%? Це питання не до вас, як що що )))
-
Колесо крутиться, життя іде, світ змінюється Просто можу сказати до прикладу за тих лікарів із якими стикалася, коли маму готували до операції Дніпро Є один у місті лікар, який має свою приватну клініку, працює також додатково у обласній лікарні та ще викладає в медичному (можна і в зворотньому порядку прочитати, можливо шось зміниться 😉) Він відразу сказав, що може прийняти в обласній лікарні безкоштовно, проте деякі аналізи треба буде оплачувати, бо воно не покривається ні страховкою, ні НСЗУ. Є варіант в його клініці. Там прийом платний, проте більше нічого доплачувати не потрібно буде. Так само і з операцією розказав про всі можливі варіанти, де будуть проводити, та які матеріали навіть можна обрати якщо є бажання. Проте він відразу обмовився, що якщо чогось хочеться додаткового - то це все оплачується офіційно на рахунок лікарні. Ніяких подяк або ще чогось. Ну і якщо процесу заживлення рани станеться ситуація (мамі майже 70 років, так що там ризик досить великий), що прийдеться заново втручатись хірургічно - це все буде безкоштовно.
-
Розумієте, в чому проблема. ФОП може платити хоч 30%, життя вчителів від цього ніяк не зміниться) така от магія. Просто на 25% більше буде розкрадене)
-
Так я щось не зрозумів, не можна бути ІТ шніком, аморально?