Українська Манітоба
-
А чому не дадуть моргедж? Ну, умовно кажучи, от відкрила людина self-employed, працює рік. І так само інша людина, яка full time employee, але іі можуть же звільнити теж.
-
Ну в Україні також оцінювали історію ФОП за 2-5 років перед тим як надати кредит.
-
Я ще не зустрічала країни де б банки видавали кредити чи іпотеки без доказу стабільного доходу і гараа вам отій оплати
-
Напевно тим, що це банківська стстема саме в цій країні.
-
В нас особливий випадок
-
Я не про це. Чому не доводячи? Якщо я умовно можу на селф-емплойд заробити більше, ніж на зарплатній основі. Плюс у мене, наприклад, є своі вимоги - бути більш гнучкою і мобільною, а не ходити, скажімо в офіс і бути привʼязаною до місця. Але в такому разі банк виставляє такі умови, що я при більшому доході, ніж хтось на ЗП, кого можуть завтра звільнити просто без ноутісу, не можу отримати кредит.
-
При чому тут Канада до вимог банків?
-
RRSP limit нараховується також якщо self-employed. Тут немає обмежень. У випадку, якщо отримуєш дохід дивідендами від корпорації, тоді РРСП ліміт не нараховується. Тому краще використовувати і зарплату через корпорацію і дивіденди, якщо є можливість.
-
достатньо але відсоткова ставка вище може бути
-
Так, full time достатньо 6 місяці
-
Ну тоді ок, але зверху було вказано інакше .
-
"Можливо" можу заробити- ви сказали. Тому банк і хоче знати чи дійсно ви зможете їх заробити. Як тільки ви це їм доведете (і з їх точки зору стабільний дохід протягом 2 років це достатній доказ) - то вам дадуть іпотеку
-
Про Украіну я мовчу, те, що там було весь час - важко назвати кредитами .
-
Ріелтор мені сказав, що дохід за 2 роки треба подавати в будь-якому випадку
-
Так власне я зачепилась за фразу, що для селф-емплойд то набагато довший період, ніж для фул тайм.
-
Так дохід в будь-якому разі потрібний банку за тривалий період, незалежно, це робота чи селф емплойд
-
Корпорації мають сенс, якщо розуміти, що з цим робити. Я, наприклад, помимо роботи маю ще корпорацію під різні проекти.
-
Таня теж все проспала 😁
-
Але то сам свої гроші, коли у роботодавця це фактично може бути up to 5% додатково до зарплати
-
Я не читав весь срач , але якщо що, то Таня права 🌚
22 Jan 2023, 08:02
196902/229617
18 minutes ago