Українська Манітоба
-
У проведенні ВКО (виїздного консульского обслуговування) КУК та громада мають рушійну силу. До 10 січня усі дип.установи надсилають до МЗС графік на рік. З власного досвіду: маленька, але ініціативна громада українців в Гані, спочатку спромоглася запросити консула до себе, а потім взагалі, керівництвом МЗС було анонсовано відкриття посольства в Гані м.Аккра.
-
Частково. Я виривала зуб 70 ₴ сплатила ТАП, 130 сама
-
Чесно кажучи, така ситуація обурлива і свідчить про байдуже ставлення української дипломатичної служби до своїх же громадян. Консульські послуги це сервіс і він повинен бути присутнім там, де присутня його аудиторія, тобто в даному випадку українські громадяни, яким консульські послуги можуть знадобитися. В Манітобі одна з найбільших компактних українських діаспор у світі, в тому числі велика кількість людей, які досі громадяни України, хоч і проживають тут уже 5, 10, 15 і більше років і залишаються досі громадянами України. І при цьому у Вінніпезі навіть консульства немає. А виїзну сесію у провінції консул проводить раз у рік після того, як я розумію, громада наполегливо його запросить. Абсурд якийсь. Українське консульство у Вінніпезі мало працювати ще з 90-х років.
-
Чи хтось користувався послугами стоматолога по програмі ТАП? Вони усю сумму покривають витрат чи частково?
-
До війни консул приізжав до Вінні раз на кілька років, після того як КУК наполегливо запрошував. Після війни приїздив кілька разів, бо була потреба, знов таки за сприяння КУК. На разі відомостей про наступний візит консула немає. Як дізнатися заздалегідь: ніяк.
-
Аа..тоді можете спробувати через пошту..)
-
Не факт,що отримаєте..Беріть з собою в ручну кладь,я так робила.