Українська Манітоба
-
А residential schools можна? І це при тому, що Канаді всього 150 років з гаком
-
Я один раз повертала, бо замовляла дешеві буси, а прийшла якась підставка для телефона в машину. А тут замовила чоловіку ігрові напальчники, і прийшла підробка. Заплатили 18$ плюс податок, а тепер за цим лістінгом пише що нібито 46$ коштують (і їх щє і наче нема). Повернули цю підробку , і хоча писало що кошти прийдуть 11 числа, прийшли майже одразу і 12,9$ . Щось незрозуміле🫠
-
Бо між Канадою і США до прикладу зовсім інші стосунки. Західна європа давно вже пройшла такі сварки.
-
Тому що, "брати слов'яни". Англо-сакси такі дивляться на це все, і шоковані, з наших сварок. Я якось розповідав канадцям про наші історичні взаємостосунки із сусідами, то їм це не зрозуміло як так можно ...
-
Зраду Пілсудським Петлюри вони забули, пацифікацію й операцію «Вісла» - теж. Всі памʼятають лише злочини проти себе, та не свої.
-
Головне робити правильні висновки)
-
Це усвідомлення призвело до серйозного перегляду державної політики стосовно прав людини та громадянських свобод. У 1988 році президент Рональд Рейган підписав Закон про громадянські свободи, що включав офіційні вибачення від уряду та фінансову компенсацію тим, хто постраждав від інтернування. Цей акт став визнанням несправедливості, якої зазнали десятки тисяч американців японського походження.
-
Я взагалі не знаю, якщо чесно, що вони готові визнати, я це написала як аргументацію їхнього ставлення, бо там зверху також написали, що "є багато хороших поляків" (що трошечки схоже на "мій найкращий друг - чорний")) Взагалі я не хочу зводити цю дискусію до того, хто правий, хто винний, за століття війн обидві сторони наробили достатньо. Мене просто трошки тригерить, коли українці самі себе позиціонують як бідних няшок, які всіх ображають. Ми - сторона конфлікту в цьому всьому і їхнє ставлення до нас має обгрунтування. Не в курсі про Львів і що поляки про нього думають зараз, але знаю, що задовго до війни Міністерство культурної спадщини Польщі вливало мільйони в реставрацію львівських костьолів, церков та іншого, а ми продовжували брати ці мільйони, що доволі дивно само по собі
-
Так, бо все доволі очевидно
-
А паро століть тому які були? А які стосунки в Канаді і українців під час першої світової, а з японськими канадцями під час другої, навіть не згадуючи президентські школи? Тому якщо ви бачите що хтось дивується від того що відбувається в світі то він просто ignorant
-
Канада як і США на офіційному рівні вибачились за своє темне минуло. І тому як раз сьогодні усі ці індіанці і мають такі привелеї.
-
Так, ще раз кажу, кожен має своїх скелетів як то кажуть. Але важливо це визнавати, на рівні держави. Британці навіть у 40-х роках топили кораблі, на яких евреї намагались врятуватись від геноциду і прямували до Єрусалиму. Але їх британці туди не пускали, бо вони мали тоді право на Палестину і їм було плювати на все. Це як приклад