Українська Манітоба
-
Підтверджую що 3 відсотка
-
Тобто якщо зробити зуб за 5к, все повернуть? Звучить як казка. І дивно, що стоматолог про це не казав, і тут в пабліку, пам'ятаю, теж заперечували таку можливісь.
-
Та ні, повернуть не все, а податки з витраченої суми. Точно знатиму, коли подам 😁 В будь-якому разі треба все порахувати і підготувати для бухгалтера суму витрат
-
Мені Єнот дав посилання на джерело. Там також є перелік послуг, можете пошукати свої і точно будете знати чи той випадок підлягає поверненню податку: www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/individuals/topics/about-your-tax-return/tax-return/completing-a-tax-return/deductions-credits-expenses/lines-33099-33199-eligible-medical-expenses-you-claim-on-your-tax-return.html#wb-auto-4
-
Добрий вечір, шановні. Чи хтось стикався з ситуацією. Провайдер Shaw. Я міняв реквізити карти для автоплатежів, помилився. Отримав від провайдера інформацію про неможливість списати гроші. Заплатив вручну і виправив помилку в карті. Зараз отримав рахунок на 70$ більше, назвали вони це transaction fee 70 $. Трошки в шоці. Чи це можна побороти. Їм написав, поки тиша.
-
Так само якщо вас направили до спеціаліста лікаря в іньшому місті і вам треба туди доїжджати, здається теж можно шось заклеймити витрати на дорогу. Це більше до меньших містечик відноситься. Ми так їздили з дочкою до ортопедичного педіатра, вона народилась з дісплазією тазостегнових суглобів в Брендоні не було спеціалістів їздили в Вінні. То шось нам там повернули коли рахували податки.
-
А, ок, похід до стоматолога поки відміняється ) А які вони податки там беруть за зуби? 12%?
-
Зазвичай на консультативному візиті вони видають план лікування, де вказана загальна сума з уже урахованими податками, окремо податок не знімається. До речі, деякі клініки (не всі!) дають розтермінування від себе. East Kildonan Dental Group (це клініка, де приймає Алекс Сребницький) дає і списує з кредитки сама. Деякі клініки не дають, але при оплаті кредиткою розтермінування дає банк - і там можна на 2 роки розтягти. Коли мені озвучили суму лікування, я подумала, що просто помру і все, якби хтось мені розказав одразу про розтермінування, які будуть майже непомітні, це було б набагато легше морально і я б швидше наважилась)
-
гпт каже, що зазвичай там нема податків ) За матеріали мабуть тільки.
-
Дивіться, це приблизно так. Ви йдете до стоматолога, платите йому $5000 кредиткою. Платіж списується, і через пару днів банк пропонує зробити розтермінування. Обираєте 2 роки, наприклад, під 8%. Знімається одразу якесь маленьке фі за розтермінування і далі бан знімає щомісяця до $250 (приблизно). Клініка при цьому одразу видає вам чек на всю суму. В березні ви подаєте декларацію і вказуєте цю суму у витратах, з неї мінусують 3% доходу і вам з того, що утворилось, повертаються податки (я зараз боюсь помилитись, але десь до $1000 орієнтовно має бути, мабуть, дивлячись, який у вас рівень доходу і скільки з цих коштів ви заплатили податків). Тобто в моменті ви на своєму зубі ще і трошки заробили) Так що всі ці лікування жахливі - це все більш менш підйомно, це не те що кешем треба віднести одразу все. Краще одразу обирати або клініку, яка дає розтермінування, або уточнювати в банку умови кредитки (щоб вам точно зробили пропозицію на інсталментс).
-
Ок, це вже цікавіше, навіть не знав про таку схему. Дякую за інфо )
-
Там не задень. Це взагалі, навіть якщо б ви оплатили через 3 дні