Українська Манітоба
-
Якщо комусь дійсно цікаво, як навчаються канадські та американські лікарі, то ось є чудовий блог від доктора Іванки Небор. Вона закінчила медунівер в Україні, медшколу в Лондоні, Онтаріо та переїхала на резидентуру до США. Вона є лором-хірургом (поки резидентом). Вона дуже добре розказує про канадську/американську медицину та часто порівнює з українською (не на користь останній) www.facebook.com/ivanka.nebor
-
І взагалі я в чат захожу отой стрес від роботи зняти а не про роботу тут говорити 🤦🏻♀️😁
-
Приблизно 70% лікарів не вчились в Канаді, приїжджі з різних країн. Перездали екзамени, residency,fellowship. Я ніде не писав про непрофесійність. Якраз перевпжна більшість дуже грамотні вузькі спеціалісти. Просто в системах де працює строгий протокольний алгоритм - завжди є тактика але мало стратегії. Плюс все керується жорсткою фармакоекономікою. P.S. Thx за рекомендацію))) з Іванкою я знайомий особисто, ще з платформи INgenius.
-
Я працюю в медичній сфері і з лікарями та медсестрами працюю кожен день (cancer care) і всюди це patient oriented. Також всі медичні працівники з якими я стикався за моє перебування в Канаді, а це такий величезний список враховуючи швидкі , емердженсі, вузькі спеціалісти, операції, народження дитини, спеціалісти з відновлення, госпіталі в Вінніпезі і за межами, можу навіть включити сюди міністра охорони здоров'я з яким вечеряв і ні одна людина не показала, що в них немає емпатії, навпаки всі настільки chill що капець бо чому їм не бути чил як вони забезпечені роботою, пенсією, поїздками на відпочинок - працює і отримуй задоволення. Найбільш не приємні ситуації були тільки з receptionists які заробляють менше всіх і деколи мають синдром вахтера і то це винятки. Також деякі тяжкі роботи по догляду на які не потрібно багато вчитись там багато йдуть щоб заробити і можуть працювати тільки на відчепись але це також вийнятки.
-
Поряд з будинком є водойма, метрів 15 в ширину. Питання: чи можу я самостійно розчистити її, щоб діти могли кататися на ковзанах?
-
Я маю на увазі, що стандарти спілкування в цивілізованому світі мають розповсюджуватись і на лікарів теж, не тільки на пацієнтів. Контролювати ускладнення, тримати пацієнта в полі зору і надавати інформацію, що взагалі відбувається (обʼєктивну, а не кожен раз різну) - це база, тут ніякого геройства і зверх вимог немає. Але мої претензії - це слово проти слова, а скарга в формулюванні «вони кончено спілкуються», звучить смішно. Тому я скаржусь сюди, а не в асоціацію 😁 Можливо, занадто часто і емоційно (ну соррі), але я вам кажу, я себе настільки жахливо і безпомічно в комунікації з медпрацівниками не відчувала навіть коли медицина в Україні ще була «каратєльною», це ставлення просто як до шматочка мʼяса на конвеєрі. Так, це фруструє, безперечно
-
Аж ніяк не 70%, це вже якісь вигадки незрозуміло для кого і чого. In 2022, about 27% of physicians in Canada were internationally educated. This is part of a large proportion of internationally educated health professionals (IEHPs) in Canada's health workforce. www.cma.ca/healthcare-for-real/why-are-there-doctors-canada-who-dont-practice-medicine#:~:text=According%20to%20the%20Canadian%20Institute,in%20Canada%20are%20foreign%2Dtrained.
-
A profile of physicians in Canada Supply: In 2023, there were 97,384 physicians in Canada, representing a 1.4% increase over 2022. There were 243 physicians per 100,000 population; 7% of physicians were located in rural areas and 93% were concentrated in urban areas. Overall, the average age of physicians was 49. 54% of practising physicians in Canada were male and 46% were female; 27% were trained internationally.
-