Не охарактеризую його безпечним. Мої випадки: прям біля нашого дому були вистріли(поліція сподіваюсь то робила а не той хто від них тікав) десь з пів години вони і потім група захвату перекривши вулиці намагалась витягнути якогось мужика (підозрюю що це насолідки того що до цього недалеко пограбували на велику суму бекярд з шедом), до цього за пару місяців на нашому шеді зрізали замок але нічого не взяли(думаю що спрацював автоувімкичас світла який якраз там спрацьовує коли відкриваєш двері), у знайомих з закритого бекярду вкрали дитячий вєлік вдень. Ще одну знайому вдарила (до синцю на обличчі) нейтівка ще в 2022 просто вона глянула в очі. Недавно піднявся на поверхню випадок з педофілією чи щось того в домашньому садочку тут. В центрі так само є неадеквати, зазвичай якщо з дитиною там ходиш то тобі ніхто нічого не скаже, якщо йдеш сама то почуєш щось типу «куди дивишся», «шо тут шастаєш» чи подібне(не завжди але були випадки).
Магазини обносять так само, але як на мене з ножами як в Вінні тут випадків не було щоб бігали.
Зауважу що я жила і прям біля центру(хоча там все було тихо на той момент), так і зараз живу в хорошому районі. Однак через компактність міста вже цього літа бачила намети безхатьок і неподалік нас.
Я не відчуваю себе тут в повній безпеці якщо порівнювати з Черніговом до війни. Однак якщо порівнювати з Вінні то ситуація вважаю краща трохи