Українська Манітоба
-
Я від війни не виходив з дому тому що в Чернівецькій області призначили донецького воєнкома вони що хотіли то робили крім жінок старших людей на вулиці не було тому що якщо хтось з молодих вийшов зразу повістку або 300$ і ти вільний на не визначений час це не взята інформація з інтернету в мене багато знайомих які мені сказали тікай бо дальше тільки гірше буде, зараз там ніхто не йде гуляти так як зразу же підійдуть військові дадуть 2 х супровідних солдатів і проводять вас до ТЦК, така реальність я також багато чув що в інших областях у людей нормальне життя но не в Чернівцях так як дуже багато там проросійської влади, можете вважати боягузом але я більше півроку не виходив з дому як і багато знайомих тому що могли будь де вручити повістку і то не важливо чи ти можеш чи ні, на комісії всі годні так як і мого друга забрали хоча в нього зламана була грудна клітка руки і ноги і всеодно забрали і це не побажанню його, а змусили
-
-
Повістка -це не значить,що Ви 100% будете в армії.Може перевіряють,створюють базу.Аби хто там не потрібен.Мій 20-ти річний брат і його друзі,знайомі вільно гуляють по місту.Ніколи не сиділи перелякані.Мій друг працював експедитором по Україні до вересня місяця і тільки тоді вручили повістку.Запитали,чи хоче -він відповів,що так.Зараз уже, мабуть,на Сході.Але попередньо навчали три місяці.Нікого не кидають в ту м'ясорубку відразу:з досвіду мого чоловіка,його друзів, знайомих.Тільки два мої двоюрідні брати приняли бій одразу,але вони військові і мають досвід ще з АТО.Мій тато 58 років попхався в військомат і доїхав до Києва,але не пройшов мед.огляд.Він механік і думав,що візьмуть його ремонтувати техніку хоча б.Але відправили додому і сказали,що подзвонять якщо буде потрібен.Жодного дзвінка з квітня місяця.Так що,я впевнена що то черговий вкид від оркостану або переляканих людей🤷♀
-
У нас в будинку біля дверей мого сусіда було мабуть штук 10 їх приклеєно😁І ніхто його не чатував біля дверей.Людина була офіцером і кудись виїхала.Просто приносили повістки і все.Іншому знайомому дали повістку,він прийшов, у нього запитали чи хоче він вступити до збройних сил, сказав що не готовий.Просто відпустили і все.Я нікого не знаю,кого б забрали примусово.
-
Ви особисто бачили чи знову ж "ОБС"?
-
Я саме про те як в ДНРах за кілька днів до війни витягували людей з автомобілів і автобусів і примусово тягли до військомматів. У нас такого ніби не бачив. Про повістки на блокпостах звісно чув, але такого щоб по-під білі рученьки проводили інформації не зустрічав