Українська Манітоба
-
Є угода між Україною та Канадою про уникнення подвійного оподаткування. Convention Between the Government of Canada and the Government of Ukraine for the Avoidance of Double Taxation and the Prevention of Fiscal Evasion with Respect to Taxes on Income and on Capital www.treaty-accord.gc.ca/text-texte.aspx?lang=eng&id=102414
-
Ця угода означає, що податки сплачені в Україні, не потрібно буде знову платити в Канаді. Однак, можливо, треба буде сплатити різницю, якщо в Канаді вищий податок на дохід (а він вищий). Припустимо, якщо у вас чистий дохід в Україні склав 60 тисяч доларів, а ви сплатили тільки 10% податку, то в Канаді ви будете змушені доплатити ще 20%. Це просто приклад.
-
Якщо у вас є ще додатково дохід з України, припустимо, додаєте це у other income. Припустимо, ви як фізична особа отримали ще 20 тисяч доларів доходу з України (коли проживали в Канаді). Припустимо, що ви не заплатили податки в Україні на цих 20 тис. І ще 45 тисяч доларів склала ваша зарплата в Канаді. Сумарно, вам треба заплатити $13915 податків.
-
CRA ні за ким не бігає і не вишукує їхні доходи в Україні. Механізмів автоматичної перевірки доходів в Україні канадською податковою немає. Аналогічно і в Україні податкова не може отримати дані про ваші доходи з Канади. Декларування доходів - це обов"язок податкового резидента Канади.
-
Я думаю, більшість хвилює питання про те, чи CRA не буде перевіряти якимось чином чи є дохід в Україні. Тому така кількість запитань. Не думаю, що є механізми перевірки доходів між Канадою та Україною на сьогодні. Для того, щоб хтось з Канади отримав дані з податкової України, потрібно судове рішення. Автоматичного обміну немає.
-