FAQ / водійські посвідчення
Бачу, що дуже багато однакових питань пишуть кожного дня. Мав трохи вільного часу і зробив невеличкий FAQ по темі заміни водійських посвідчень. Якщо є поради, що додати - пишіть у відповідь на це повідомлення. Якщо є якісь фактичні помилки - пишіть, виправлю.
1. Як поміняти водійське посвідчення?
Звертайтесь до будь-якого офісу MPI, найближчу до вас адресу та графік роботи можна знайти в Google Maps. При собі потрібно мати українське водійське посвідчення, паспорт, ваш Work Permit та два підтвердження адреси в Манітобі (підійдуть Void Cheque з банку, Manitoba Health Card або договір оренди житла). Ця послуга платна.
2. Чи підійде водійське посвідчення з Дії?
Так. При зверненні в MPI вам на місці розкажуть, куди потрібно буде надіслати скріншот з Дії і ви зможете спокійно обміняти права.
3. Чи відкриють мені ті ж самі категорії, якщо в мене в українських правах є відкриті категорії А, B, C, D та/або E?
Вам відкриють тільки категорію 5F - це легкові автомобілі та автомобілі з причепом (вагою до 4540 кг). Щоб відкрити інші категорії, потрібно складати іспити.
4. Потрібно здавати тест для обміну посвідчення?
Ні, теоретичний іспит або дорожній тест здавати не потрібно. В MPI у вас перевірять зір, дадуть тимчасове посвідчення і потім за 2-3 тижні ви отримаєте driver's license класу 5F.
5. Якщо в мене немає українських прав, можна поміняти мої права з іншої держави?
Це потрібно перевірити на офіційному сайті MPI.
6. Що робити, якщо не маю українського посвідчення і мої іноземні права поміняти не можна?
Спочатку потрібно зареєструватись в MPI та записатись на knowledge test. Після того, як ви його здасте, вам необхідно буде записатись онлайн або в MPI на road test.