Українська Манітоба
-
Просто в Україні набагато менше соціальних програм, ніж у Канаді. Для порівняння: скільки людей з обмеженими можливостями ви бачите в Канаді на вулицях чи на роботі? Їх в десятки чи сотні разів більше, ніж в Україні. В Україні немає ні інфраструктури, ні інсклюзивності щодо таких людей. Те саме і щодо бездомних. В Україні інваліди вмирають заперті вдома на копійчаних соцдопомогах. Я в свій час був спостерігачем на багатьох виборах і ходив до таких людей, щоб вони голосували вдома. Це жах просто. В той же час відразу, як приїхав до Канади, буквально в перший місяць пішов волонтерити до Meals on Wheels - організації, яка розвозить їжу старим та немічним людям. В мене був перший культурний шок, як тут живуть вже дуже старі пенсіонери
-
Вітаємо, not bad! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)
-
А це ми пробували забрати дітей (12 та 13 дитину ) від неблагополучних батьків. Дітям на фото 5 на 7 років😫. І знаєте що? Без впливу і купи дзвінків не вдалось би забрати. Тому справді в цьому плані Канада на голову вища
-
-
Тут погоджусь , що мені особисто відразу в очі кинулося , то не безхатьки, а те що на колясках люди і в кіно, і в автобус , і по суперстору . І всі допомгають , автобус нахиляється , люди відразу сидіння підіймають, у кіно окремі місця для колясок . Це круто, дуже .і це не тому що тут богато таких людей з обмеженими можливостями , а тому що для них тут всі двері відкрити.
-
Meals on wheels крута програма, моя перша практика там була ❤️ і в Samaritan house складали щомісячні пайкі ❤️
-
Наприклад на вініпег лейк))))
-
Доречі що до волонтерства: як шо вдома сидиш нема чим зайнятися, завжди можно піти десь трошкі поволтьорити, потім буде шо в резюме написати і вам добре(нові люди, зв’язки, мову підтягнути) і комьюніті добре теж від цього 😉 Організацій по місту море на любий смак, і з тваринами і з людинами:)
-
Доброго вечора! я чула що надається субсидія для садочка. хотіла уточнити це надається для daycare чи для kinderfarden теж , якщо дитини потім ще іде у before and after school після kindergarden? Дякую!
-
По kindergarten вам треба взнавати, чи він повний день чи не повний день і які при ньому програми before or after school хто їх provide…
-
дякую!