Українська Манітоба
-
Я дякую усім, хто знайшов можливість і час у ці нелегкі часи (особливо для тих, хто нещодавно прибув до Канади по CUAET) прийти і підтримати нашу країну. Впевнена, що ті, хто не зміг прийти, думками та душею підтримують Україну та всіх, хто зараз перебуває там.
-
Як так.. О’кей іммігранти з паспортами не приходять.. а хто прямо з України останнім часом виїхав..!( Стільки допомоги..
-
Люди ну не починайте… це ж не про CUAET це про Украіну, про 8 років і 365 днів супротиву жорстокої агресії, геноциду української нації, та безщадно-безглуздого руйнування нашої країни та історії. У кожного українця розбите серце сьогодні 😔 Хто захотів той прийшов, хто не зміг думками був з нами!
-
Йдучи дискутували з другом: я казав буде десь 1000 людей щонайменше, а він говорив що кілька сотень максимум. Я думаю зіграли роль різні фактори, як от маленькі діти, холод, робота, втома після роботи, боязнь даун тауну і тд. Я думаю не варто на фоні цього починати новий срач)
-
Хто виїхав з України? 70%+ відсотків з інших країн, а хто з України приїхав і хто дійсно біжить від війни, не може достукатись до сервісів провінції, через великі черги, так як їх забили інші, з других країн, які дістали з заначки свій паспорт і згадали , що вони з України.
-
Це причина чому уже не дуже хочеться волонтерити в аеропорту, багато зустрічаю таких «хто згадав» що мають паспорт🇺🇦, в яких все ок.
-
Сьогодні ми побачили. Люди з КУК організували, витратили багато часу і роботи, були поважні люди, які допомогли ньюкамерсам, то хіба важко було прийти ньюкамерсам, адже більше 9 тис із 13 тис саме з інших країн, а не з України приїхали...Ось постає в них питання, а може ми щось не так зробили, що навіть люди не то що віддячити їм не хочуть за допомогу, але й не хочуть підтримати свою Україну.
-
Ось я не розумію шо за срач, я після роботи прийшов один з перших. Зі мною трохи пізніше підійшли ще троє ньюкамерів. Та я бачив досить багато людей які приїхали не більше ріку тому (по готелях бачив, знайомі лиця) С біса такий срач. Людей прийшло досить багато, тим паче в такий дубак.
-
То може в них і постають питання, вони мудрі і розважливі люди, я впевнений знайдуть відповіді на них. Ви належите до них? Мені здається Ви належите до тих хто постійно каже шо всі українці без англійської мови, що на прибирання треба сертифікат мати, що тут немає роботи і українці котрі прибули не з України не такі рівні як Ви.
-
Це не срач, а важлива дискусія, бо якщо підтримувати лише думками чи нарікати на втому, то українська громада могла б давно вже не перейматися, що відбувається в Україні, а не лобіювати постійно надання фінансової чи економічної підтримки чи сам CUAET, завдяки якому 15 тис. громадян України змогли переїхати у Манітобу. І всі «іммігранти з паспортами» раді, що ньюкамерів є така можливість і ви станете частиною канадського суспільство. Спочатку буде важко, щоб потім було легко вам і вашим дітям. А особисто не демонструвати солідарність з державою, громадянами якої ви є і в якій триває війна через боязнь даунтану – це насправді слабкий аргумент. Йдеться про необхідність гуртувати українську спільноту і демонструвати свою потужність. Гуртуйтесь, доєднуйтесь до українських організацій, ставайте частинами українських парафій, волонтеріть чи принаймні раз чи два рік прийдіть на масові заходи, щоб довести урядовцям, що українців багато і ви можете бути впливовою силою. Та, що наші інтереси треба враховувати Це Північна Америка – якщо зникнете, про вас забудуть.
-
Дякую організаторам за сьогоднішнє дійство !