Українська Манітоба
-
Візьмемо алкоголь. Пляшка Блю Лейбл в Україні коштує 5000 грн. Хто пробував цей віскар? Цю битулку страшно було в руки брати, ще вислизне не дай Боже. При зарплаті 12500 це дуже грубо кажучи одна третина зарплати, а якщо врахувати оренду та їжу, то в тебе просто немає на неї грошей і в найближчій перспективі не появляться. Тут вона коштує 200 доларів. При зарплаті 2350 це приблизно одна дванадцята зарплатнi. Можна не напружуючись купити і випити з дружиною в якийсь значний день. Айфон в Україні приходили доторкнутися до магазину і в момент, коли він лежав у руці, слина відвисала до пупа, але щастя тривало не довго, бо він не твій і ніколи твоїм не буде. Тут будь ласка, кожен оператор за 30 доларів на місяць на два роки видасть вам новий айфон. Поставив автовиплату щомісячну і забув про те, що ти за нього платиш, ти навіть не помітиш що з твого рахунку списують щомісяця 30 доларів!!!
-
Лише додам що з моїх спостережень: Якщо відкинути емоційну складову і почуття подобається/неподобається та заплющити очі на дичину (бо фактично всі це роблять так чи інакше) то рівняння спрощується до такого просто слова як ПЕРСПЕКТИВИ: Тим хто мав невисокий дохід в Україні (і без дітей) дійсно здебільшого подобається у Канаді. Ви дуже добре пояснили чому, бу тут мінімалка 1900-2000$ чистими, 1000 на житло і ще 1000 лишається, наче не виглядає поганою перспектива. Типу можна заробляти більше і попереду тільки краще має бути, чому ні? Для тих хто заробляв більш менш непогані гроші в Україні здебільшого ситуація виглядає негативною. Приклад людина заробляли 4-7к усд моряком або на іт спеціальності в Україні. Тут після податків будуть ті самі гроші але що найважливіше - немає перспектив росту це вже дуже висока зп для Канади, а витрати якщо це родина з 1-2 дітьми - життя у 0. (З 0 залишком). Хтось скаже так дружина може піти працювати? На що я відповім давайте порівнювати яйця з яйцями, в Україні так само у родині він працював сам і мав залишок 3-5к усд а тут 0. Різниця як на мене у тому що в Україні заробляючи багато можна жити гарно. А тут просто нормально, тратити усі будуть в 0 всі зароблені гроші. Це моє бачення. Грошей заробити тут можливо якщо ти з родиною і твій дохід від 250 000 на рік. А я знаю лише 1 професію у якій це можливо - доктор. Або подружжя іт шників.
-
Я з вами згоден. Потрібно висловлювати свою думку. Потрібно розповідати правду. Але є проблема і вона полягає в тому, що люди висловлюють лише негатив і практично ніхто не говорить про добрі сторони. Візьмемо наприклад передмістя Києва. Оренда квартири в передмісті до війни коштувала 6500 грн. за однушку, зарплата 12 500 грн. Математиком не треба бути, щоб зрозуміти що це не життя, а існування поуши в микрокредитах. Ось це справжнісінька дичина. Чому ніхто про це не каже? Тут квартира за тисячу, я в магазин у шортах і шльопанцях за колою спускаюся. Є і басейн і сауна та спортзал. Речі брендові, будь ласка. В Україні що ми носили, одяг пiд брендом "Секонд хенд", "Ринок" або якийсь "Джинсовик". Тут черевики Мартінс, будь ласка, джинси левіс та не питання, куртка каламбія та хоч дві. Полетіти в Домінікану за 700 доларів, та хоч завтра. Їжа нормальна, лайна в рази менше. Природа просто карколомна. Індивідуальні уроки, англійської, та хоч щодня. Де в Україні індивідуальні уроки англійської, не знаю де їх шукати у тому пункті де зарплата 12500 чи там де батрачив по 12 годин щодня без вихідних та прохідних? Домінікана в Україні лише на картинці. А черевики Мартінс тільки на вітрині!
-
Різниця в тому що в Канаді багато людей цього не очікували побачити бо країна за рівнем життя, безпекою і іншим на перших місцях а по факту те саме, один в один і коли люди з цим стикаються у них звісно повстає питання у голові, чи це те що вони шукали. Про райони - я живу у типу богатому районі де все наче має бути круто і тут не має бути дичини але по факту в мене із зачиненого двору будинку сперли 2 велосипеди по середині дня прямо з під входу в будинок. Реакції поліції на це 0, як і у інших випадках. Я зазвичай не лізу у ці батли але (частково, до деякої міри!) розділяю думку невдоволених і честно кажу що дичина то дичина. Чи означає це що тут все так погано що не можна жити? Ні. Кожен сам зробить висновок чи то його але я знаю декілька людей хто поїхав із Канади в Україну у котрій йде війна - знову ж таки, нічого не хочу сказати цим, просто констатую. І вважаю що це честно коли люди висловлюють свій експірієнс, навіть негативний, не треба бути passive aggressive з цього приводу і таким чином цькувати. Всі ми люди і давайте ними лишатися.
-
Підписуююсь під кожним словом, ми також тут живемо ) нам дуже подобається!
-
Garry street ?
-
Ви до всього звикнете. Головне не їхати звідси, а досягати своїх цілей. Мине час і ці всі проблеми виявляться дрібницею. Я навчаю англійську дуже довго та активно. Я винайняв квартиру в даун тауні за 1000 доларів. Квартира розкішна. Вигляд з вікна такий, що серце завмирає. У квартирі найсвіжіший ремонт, вся нова техніка, я інструкції з середини діставав. Є й сушка та пралка та посудомийна машина, холодильник такий що можна тушу свині засунути і ще місце залишиться, тепло та затишно. У будинку басейн, спортивний зал, магазин та кафе. У радіусі чотирьох кварталів бомжів немає від слова зовсім. Розв'язка просто супер, зупинка біля будинку, можна дістатися будь-якого кінця міста і досить швидко. Благо є проїзний за 53 долари. І тут можна облаштуватись навіть якщо людина приїхала одна. У мене друг живе в моєму будинку, платить сам 1000 доларів. Працює на заводі за 18 доларів на годину та плюс премію дають. Минулого місяця вийшло 2350 чистими. З 24 грудня по 2 січня офіційно відпочивав, виробництво закрилося на свята, відпочинок оплачуваний. Ставлення говорить на роботі розкішне, ніхто нікуди не поспішає і ніхто нікому не хамить. Йому вистачає грошей на все, навіть залишається. Мову підтягне, зароблятиме більше і все буде супер. Тож нікого не слухайте. Якщо у вас є план і ви цілеспрямована людина, то обов'язково приїжджайте, у вас все вийде.
-
Це люди які просто неможуть нічого «добитись» в житті ось і створють «хайп» тут і на тіктоках 😂
-
100%, а ще раз на тиждень з РПГ вистрілюють, типу феєрверки
-
Дійсно дякую за ваш досвід . Мене просто дивує цей вайб, типу не їдьте сюди, тут жопа , і інше , у цьому чаті воно проскакуює кожні декілька днів . Я розумію що досвід він особистий , комусь є з чим порівнювати , але ж блін, чого люди очікували , що так плюються . Але то таке , все одне приїду 😅 мене все влаштовує , навіть ваша формула шикарного життя 😂
-
Я ж із Одеси. Там усі такі! Але якщо говорити серйозно, то мені тут дуже подобається. Всі ці нюанси це справа звички. Тут просто все інакше. Потрібно перебудоаувати свій мозок. Безпека – це дуже відносна річ. Ось візьмемо, наприклад, Великобританію. Тільки не великі міста, а дрібні із маленьким населенням. Я жив у парочці таких. Там люди двері не зачиняють ні в будинках, ні в машинах, навіть вікна в машинах не завжди зачиняють. На перший погляд здається все шалено безпечним. Там люди живуть освічені виховані, я таких людей у своєму житті ні в Європі, ні де в іншому місці не бачив. Терплячі, добрі, виховані, завжди готові допомогти, щасливі, балакучі та усміхнені, навіть не бачив щоб хтось із них голос підвищував. Якщо вони будуть стояти в черзі в магазині 20 хвилин, вони слово не скажуть. Але приходить вечір і магічним чином у Макдональдсі на вході з'являються двоє охоронців два на два метри із собакою. Вони коли п'ють це просто жерсть. Я разок уночі прогулявся центром, вони писають під магазин, другі морду б'ють один одному посеред дороги, дівчинка років 20 у гарній сукні валяється біля бару обригана. Ну ось все в такому дусі. То навіщо туди йти? Дотримуючись певних правил тобі там нічого не загрожує, а якщо на все начхати то вбити можуть будь-де. У Вінніпезі хіба складно відійти убік, коли бачиш стрімку особистість чи вийти з автобуса, якщо ти побачив людей, які потенційно можуть нести загрозу? У світі немає нічого ідеального. Все у нашій голові!
-
Ще один незначний нюанс. Потрібно хорошу роботу ще знайти. на мінімалці виходить чистими близько 2000 доларів, а там квартира лише 1500 коштує. Але хороша робота тут це не проблема. Лише треба два роки повчити англійську, а потім ще закінчити інститут за 20000 доларів на рік як для не резидента. Ну а так в принципі пазлик зібраний. Залишилося тільки діяти!