Українська Манітоба
-
Доброго дня! Чи є хтось, хто подавав декларацію про доходи в Україні після канадської декларації? Можете підказати, як відбувається взаємозалік податків? Яка сума податків, сплачених в Канаді вираховується від податків, які потрібно сплатити в Україні? Чи видає канадська податкова якусь довідку про суму сплачених податків для заліку? Чи є хтось, хто успішно подав декларацію та провів взаємозалік? Дякую!
-
Взагалі-то податки в Україні сплачуються незалежно від джерела походження доходів. В принципі, як і в більшості інших країн. Якщо ви є громадянином та податковим резидентом країни, ви зобов'язані сплатити податки у визначених розмірах з усіх доходів. Якщо доходи оподатковані в іншій країні, ви зобов'язані сплатити різницю між тими податками, які сплатили та податками, які повинні сплатити в Україні. Питання в тому, як цю різницю вирахувати та підтвердити.
-
Краще ніж бути в бахмуті ти не поможеш, не бреши собі
-
Хм... Ну може тому, що це мій громадянський обов'язок сплачувати податки? Допомагати таким чином країні та армії в такий непростий період? Як мінімум сплатити податки за 2022 рік, бо є громадянином та податковим резидентом України? Це більше внутрішнє бажання вчинити правильно.
-
Так само ви не платите податки з доходу в Україні, якщо ви вже заплатили ці податки в Україні.
-
Якщо є угода про подвійне оподаткування, а вона є між Україною і Канадою (якщо мені памʼять не зраджує) , то вам нічого не потрібно сплачувати в Україні, ви вже все заплатили в Канаді. Виправте хтось, якщо я не правий, цікава тема.
-
Якщо є що сказати по суті питання - прошу. Все інше залиште при собі. Дякую
-
Не має "з якої країни". Є доход за рік. З цього доходу сплачується ндфл та військовий збір. Війсковий збір однозначно потрібно сплатити, бо подібного податку ніде немає. А ось ндфл питання.
-
Це не так працює.
-
Все вірно, якщо податкова ставка однакова. Але я не знаю, яка податкова ставка в Канаді. В Україні 18%. Якщо і в Канаді 18% або більше, то не треба доплачувати. Якщо менше, то сплачується різниця. Наскільки я знаю. Може знаєте ставку податків в Канаді?
-
Добре, дякую за роз'яснення.
-
Угода про уникнення подвійного оподаткування передбачає сплату податків в одній країні, а друга просто ставить галочку, що ви заплатили податки. В Канаді мільярд такс брекетів в різних провінціях, в Україні універсальний податок 18% ПДФО + 1,5% ВЗ. Що ви збираєтесь рахувати? 😅😂
-
Я раніше не отримував іноземні доходи, тому ні. Але знаю багатьох, хто платив. В рамках договорів про уникнення подвійного оподаткування країни-учасниці видають довідки про розмір сплачених податків в країні нерезиденства (виникнення доходів) для зарахування в країні резиденства. Тому і питаю, як це відбувається в Канаді
-
Speaking club is held each Saturday at Oseredok! 🇬🇧 Next meeting is on Saturday, 8th of April at 2pm You need to have at least an intermediate English level to attend the speaking club Для участі вам треба говорити англійською принаймні на рівні Intermediate No kids are allowed on the speaking club! Приходити на розмовний клуб з дітьми заборонено! You have to register each time in order to visit the speaking club Time: 2pm - 3:30 pm Address: 184 Alexander Ave Free admission! Talking in English, games, native speakers and much more! Come over for a chat and some cookies 🍪
-
Ось після цієї новини вирішив дізнатися.