Українська Манітоба
-
Ну без PR в Європі дешевше вчитися, напевне
-
Знову ж таки, буде залежати від вашого статусу. Якщо до часу навчання у коледжі буде ПР, то зовсім інша історія. Також багато хто спочатку йде у коледж на 1-2 річні програми, щоб попробувати себе у тій чи іншій професії, а потім вже продовжує навчання в університеті.
-
Доброго дня, є у чаті перукарі, котрі живуть в районі грант парку?
-
1. В high schools є «радники» для школярів, з 9 класу доступні. Вони саме консультують по шляхам до вузу, які де вимоги, які уроки треьа брати для тієі чи іншої спеціаьності тощо. Дитина може піти до радника, сісти і все собі уяснити і запланувати. 2. Дитина може і без радника сама все второпати. Приклад мого сина, алгоритм його рісерчу: - ким я хочу бути? Я хочу бути тим-то. - а як це називається з точки зору факультету/спеціальності вузу? Гуглить/читає, дотумкує. - а які ВУЗи цю спеціальність мають? А який ВУЗ кращій для цієї спеціальності? - гуглить/читає, розуміє - приходить до мами «я хочу в такий-то універ!» - мама дивиться на те, скільки коштує ця спеціальність саме в цьому універі, ох**іває, пропонує універ Манітоби, зустрічає отпор, змиряться - а які параметри вступу до цього вузу на цю спеціальність, що треба? - гуглить/читає, розуміє - все, тепер я знаю, які уроки набирати в high school.
-
Не пам’ятаю, хто сьогодні питав, але стосовно розрахунку заробітньої плати. Свого часу я теж витратила багато нервів, оскільки бос зробив помилку у нарахуваннях. Щоб порахувати зп коректно, використовуйте офіційний калькулятор + туди треба вписати ваші цифри з фоми TD1, яку ви заповнювали при прийомі на роботу. І все порахується ідеально. www.canada.ca/en/revenue-agency/services/e-services/e-services-businesses/payroll-deductions-online-calculator.html
-
От бачите, тепер я знаю, що у вищій школі допомагають з визначенням напрямку освіти
-
Дуже важливо тема. Спробуємо знайти волонтерів, які зможуть професійно дати відповідь. Бо я, наприклад, зможу тільки описати шлях своєї дочки. Хоча, якщо подивитися на admission requirements в університеті/коледжі, то там є вимоги до необхідних балів та предметів. TA у high school також допоможе визначити предмети, які необхідні для тої чи іншої професії. Раджу також всім розглянути професійні курси у самі школі, типу auto body technician, HVAC technician, hairdresser, etc. Це шанс для старшокласників отримати професію ще у школі.
-
Дякую дуже
-
А підкажіть будь ласка вартість садочка?
-
Друзі, а ніде не зустрічали тут у продажу такої пасти?
-
Доброго дня усім! У мене виникла ідея та прохання до українців, котрі давно тут проживають (особливо це стосується представників Конгресу Українців Канади). Як і багато прибулих, я маю дітей шкільного віку. І мені не зрозуміла до кінця система освіти Канади. Звісно, я хочу щоб мої діти навчалися в Коледжах та Університетах Манітоби. Чи можна провести вебінар або іншим способом поінформувати про те, як обирати вищу школу чи коледж для навчання в майбутньому. Яка система оцінювання та отримання необхідних балів для Університету. На що націлювати дітей у школі, чи потрібна додаткова освіта та заняття? Де діти, окрім школи, тут здобувають знання? Питань багато, а орієнтації у цій системі нуль. Якщо у когось є якісь думки чи коментарі, буду рада!