Українська Манітоба
-
Centre Flavie-Laurent - туди треба прийти перед 8:30, вас запустять в приміщення рівно о половині девʼятої, проведуть жеребкування. Якщо номерок на вхід випаде спочатку - дуже гарні шанси встигнути вибрати собі непогані вживані меблі. Але інколи треба декілька поїздок, щоб випали перші номерки. За меблями можна приїжджати кожного дня - за усім іншим (одяг, посуд, взуття, дрібниці) - лише раз в місяць. Реєстрація за медичною карткою.
-
Це ви живете безкоштовно чи працюєте більш, ніж 8 годин? Намагаюсь зрозуміти як однієї мін зп вистачає на 4 людей
-
У Канаді немає IBAN. Для міжнародних переказів замість IBAN вам потрібен: - financial institution number - transit number - account number Ці дані можна подивитись у моб додатку, також вони є у войд чеці
-
Я живу за 1165 плюс світло, маю чистими в районі 2400, працюю по 8 годин звичайний фул тайм, мої витрати це - зв’язок, домашній інет, проіздний на місяц, все що остається ми тратимо на їжу, гігієнічні засоби тощо, інколи можемо кудись сходити на вихідний
-
Оскільки по роду волонтерської діяльності спілкуюсь з багатьма новоприбулими щодня, то здебільшого плани на постійне проживання у тих українців, хто все або майже все втратив в Україні через війну. Якщо розбомблене житло, місто, підприємство, де люди працювали, то їм починати з нуля потрібно у будь-якому місці. Якщо ж є куди повертатись, квартира в Україні ціла, інфраструктура міста майже не постраждала, якщо люди не хочуть витрачати зусилля на адаптацію та навчання в Канаді, то є і ті, хто приймають рішення повернутись. За 3-4 місяці дуже складно адаптуватись та інтегруватись у новій країні. Неможливо, фактично. Є дуже високий шанс, що колись ті, хто повернувся, будуть (можливо, з жалем) розказувати своїм дітям та внукам "А от я колись мав можливість жити в Канаді, Америці..."
-
Не знаю до чого тут важко адаптуватись… я тут як риба в воді, ще б зп ні 16, а 25 на годину і я б міг мабуть ще 2х дітей потягнуть
-
Якщо ви при заповненні форми TD1 при працевлаштуванні на роботу вказали суми basic personal amount, то вам відразу будуть менше вираховувати податку. Фактично, 16/год - це 2600 на місяць до податків. Ось половина цих податків буде або відразу менша, або потім повернеться, коли подасте податкову декларацію на наступний рік. Якщо ж у сім"ї не працює дружина чи чоловік, то basic personal amount буде х2, тобто буде 30 тис для федеральних податків і майже 22 тис для провінційних
-
В мене такс кредит 30к, я майже не плачу податки з зп
-
На маю думку в Канаді більш важливо скільки в тебе забирають з зарплати ніж скільки ти заробляєш, в мене є знаю мають 18 на годину але чистими менш мене мають
-
Робота в Канаді: Заповнюємо форму TD1 (федеральну та провінційну) Форма TD1 - один із обов'язкових елементів процесу працевлаштування. Зазвичай ця форма повинна бути заповнена новим працівником або до виходу на роботу або у перший день роботи. Форма TD1 дозволяє суттєво зменшити відрахування податків з вашої зарплати. TD1 2023 Personal Tax Credits Return youtu.be/WkUA6H7EtD8
-
Так правильно, я майже нічого не отримаю у кінці року