Дуже багато факторів потрібно врахувати. Один з них і на мою думку найважливіший це англійська. Без англійської в Канаді нормального життя просто не буде. А більшість людей думають, що англійська сама по собі з'явиться після того, як вони потраплять в англомовне середовище. А це жорстока помилка, яка дуже багатьох б'є по обличчю. По-перше англомовного середовища у більшості просто немає. Оскільки більшiсть працюють на найнижчих позиціях, це заводи, доставки та інші. Там комунікації практично немає і ви не вивчите мову від слова зовсім. І навіть якщо вам сильно пощастить і у вас буде комунікація з носіями вам це нічим не допоможе, якщо ви не вчитимете активно мову. Я навчаю мову вже 8 місяців, на тиждень у мене від 2 до 5 індивідуальних уроків з учителем, а в ті дні, коли немає уроків, я вчуся самостійно + роблю домашнє завдання. І я ледве доповз до початкового Б1, при тому, що у мене був шкільний запас слів і при тому, що англійська мова мені дається не складно. Вільно розмовляти я не можу навіть близько!!! А багато хто думає, що вони приїдуть якось працюватимуть і якось воно складеться.