Українська Манітоба
-
Мені реально було важко бачити сьогодні трьох чоловіків, сивих, під 60 років, які прилетіли до Вінніпегу і навіть не знали, що тут відбувається. Питаюся: "чому вирішили прибути до Вінніпегу? - кажуть, що житло на рік дають безкоштовно і годують, хочемо заробити грошей і повернутися в Україну". Останні 10 років працювали на заробітках у Польщі, самі з центральної частини України, візи у Польщі зробили через якісь агентства, які їм пообіцяли безкоштовні готелі на цілий рік і харчування у фудбанку. Просто капець, люди взагалі не роблять дослідження, куда їдуть. Без мови, в поважному віці дуже важко знайти роботу, не кажучи вже про житло. Ці троє чоловіків жили останні 3 роки в одній кімнаті у Варшаві і працювали на будівництві. Як тут будуть жити, без поняття.
-
Я коли робив сюди візу був в Чехії. До мене людина на заводі підійшла й питає "Андрій, а ну допоможи мені віщу в Канаду отримати" я "навіщо вона тобі?", Він "та вже хочу нормально заробляти", я йому розказав скідьки він буде заробляти і скільки витрачати і він передумав летіти. В нього в Україні двоє дітей і будинок будується. Я коли детів сюди то мав роботу і житло. 16$ за годину. І як тільки казав що 16$ за годину то всі хотіли летіти, а як починав казати скільки витрачати прийдеться то всі одразу передумували.
-
-
Як в Польші працював. Поляки питають скільки я заробляю. Я їм кажу (вже не пам'ятаю). Вони починають обговорювати що я більше за них заробляю. Я їм тут же кажу що роблю 320+ годин на місяць, ви по 180. Але вони мене вже не чули. Почули тільки мою зп і все
-
Бажано відповідь від адмінів, не хочу порушити полісі ніякі.
-
Привіт комьюніті, я можу лишити відкук про скам на роботі? Знаю що та компанія знов наймає цілеспрямовано українців і дуже хотів би попередити. Не бажаю нікому пройти через що пройшли і проходимо ми.
-
Теж була подібна ситуація