Українська Манітоба
-
Думаю,дорога до ресторану також мала б сюди входити?
-
Дякую за відповідь, буду використовувати додаток для трекінгу і збирати чеки,і має бути добре)
-
В мене просто зазвичай коли вибиває замовлення то пише тотал кілометрів за поїздку(включно і відстань до ресторану) Це дордаш
-
Ніт. Убер за дорогу до ресторану, нажаль не платить...
-
Ок,дякую)
-
Дордаш, можливо і оплачує, але не убер. Я в Польщі користувався всіма можливими арками, які там були))) Так от, тільки глово платило за доїзд до ресторану, решта ні. В Канаді ще не кур'єрив. Але думаю, що політика та сама компанії (убер) дордаш не знаю...
-
Wolt теж платить за доїзд
-
Але Wolt, то найкращий з деліверок, як на мене в Польщі.
-
Не повністю, але щось оплачував
-
Питання не в оплаті, а в тому, що саме трекати для бізнес-витрат для самозайнятих людей. Податкова Канади каже, що ви можете відносити на витрати reasonable business expenses. Тобто, якщо ви ваш бізнес - це доставка їжі, і ви хочете максимальної оптимізації податків, то ви повинні також трекати увесь кілометраж, який пов"язаний з бізнесом. Uber, DoorDash та інші мають різні підрахунки кілометражу, який пов"язаний тільки з конкретним сервісом, замовлений клієнтом. Тобто, у вартість поїздки чи доставки може не включатись вартість ваших кілометрів до клієнта. Однак, з точки зору reasonable expenses, ці кілометри на ваш доїзд можуть бути кваліфіковані як ваші бізнес-витрати для заробляння доходу. Тобто для максимальної оптимізації податків ви повинні вести окремий логбук (можна і електронний), щоб не тільки покладатись на Uber чи DoorDash та інші. Також ви повинні мати квитанції на оплату бензину тощо. www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/businesses/small-businesses-self-employed-income/business-income-tax-reporting/business-expenses/motor-vehicle-expenses.html
-
Добрий день. Скажіть, будь ласка, чи має хтось контакт бухгалтера, бажано україномовного, щоб проконсультуватися щодо сплати відрахувань на пенсійний рахунок?
-
А як довести, що ти ці км на доїзди до ресторанів зробив, а не по "б^я&ках" шастав? 😜😂
-
Краще вже на завод
-
Але ж убер і так менше покаже, бо він рахує тільки км на доїзд від ресторану до клієнта
-
Якщо під часу аудиту виявиться, для прикладу, що ваші кілометри на доїзд вдвічі перевищують кілометраж на сервіс, то це може бути причиною для різних штрафів. Тобто, якщо людина списала витрати на 20 тис км , а Убер показує тільки 3 тисячі кілометрів, то відповідно може бути питання, чи такі витрати є reasonable. Якщо ви маєте солідну бізнес-причину та всі квитанції, то списуйте навіть ваші шастання. Головне, аби бухгалтер з вами погодився, що це reasonable бізнес-ціль та бізнес-витрати )))