Окей, з дечим згідна.
АЛЕ
Я вчителька, а вчителі - то страшні люди! Отож пройдемось по цьому коментарі 😜
Житло: Вам багато разів писали - переплачуєте. Розумію, що по приїзду в Канаду не було часу на пошуки, сама така ж, але по закінченні контракту - міняйте, якщо Вам мало грошей. Як писали вище - 3-кімнатна квартира цілком нормально буде (а для українця це ж 4-кімнатна 😁). В мене 3 різностатевих дітей, теж по правилах 2-кімнатну не можна, але по факту лише по одній квартирі була через це відмова. Знайомі от живуть 6-ро в 3-кімнатній (де 5 з них вже повнолітні), в котеджах з подвір'ям, платять 1500+200 на комуналку.
Дейкер. Туди віддають дітей, якщо мама йде працювати, тобто це плюс, а не мінус у сім'ю. Якщо не помиляюся, Ваша дружина не працює, тож Вам і не доречно це. А так як Ви вже давно тут, могли би попасти за 2 долари в день вже.
Пенсійний, накопичувальний рахунок: не бачу для себе в ньому смислу до отримання ПР і остаточного розуміння, що я тут буду жити.
Відпочинок: можна перші роки обмежитися Манітобою, я ще тут багато чого не бачила 😄.
Навчання дітей. Якби ми з чоловіком не лізли зі шкіри, ми вже не встигнемо заробити на навчання 3 дітей, ми не ІТшники. Тож будуть кредити, але знову ж таки, рано про це думати до ПРу.
Медицина. А що з нею не так? Вона безкоштовна. Лікарська - це 100 доларів у рік максимум з Pharmacare. А стоматологія поки що може бути субсидійована, а потім у чоловіка включаться бенефіти на всю сім'ю. Та й колись я знайду роботу, може вони і в мене будуть.
А запас грошей почне відкладатися знову ж таки, коли знайду роботу, це я бачу по наших теперішніх витратах.
Тож, я вважаю, якщо "не вистачає" - треба переглядати витрати і знайти в них помилки. А ще зрозуміти, що ти бідний, що з трьома дітьми ти не можеш зразу летіти в Домінікану (та і ну нафіг ті літаки ближчим часом) і не гребувати "субсидіями" та допомогами. Все так не буде! 😊 А з Вашою зарплатою можна жити "в шоколаді".