Українська Манітоба
-
Норми використання слів регулюються конкретною культурою та контекстом. Самі по собі слова не є ні поганими ні хорошими, і їхнє походження саме по собі не визначає як і коли використовувати слово (якби слово «яблуко» з самого початку використовувалось як матюк та зневажлива назва групи людей, це б не означало що використовуючи слово «яблуко» ми сьогодні нормалізуємо початкове значення). В багатьох контекстах, сказати українською «негр» сприймається абсолютно так же як слово «чорний», без негативних конотацій. В таких контекстах не бачу нічого поганого з використанням слова. В контекстах де це тривожить людей, або сприймається неповажливо, це вже інше діло. Але важливо помітити що саме по собі вживання слова, за межами конкретних контекстів та переконань людей які беруть участь в розмові, не може бути не-етичним, расистським, імперіалістичним чи ще якимось. Хоча якщо вам знається що вживаючи «негр» ви якось себе навчите казати англійською «nigger», то це ваше діло вирішувати чи воно того варте
-
Та ну , не дуже цікава ж історія та чому кажуть «на» або «хохли» ? Чому так історіческі сложілося ? Ні, не цікаво. Це є не правильним і повинно змінитися . Ось індійці буду тепер казати, вважаю це своєю помилкою та не достатком кругозору . Не шукаю чому саме я так писав і де мене і хто так навчив .
-
Не погоджуюсь. Я тут багато разів викладав вакансії від компанії де працюю і надавав імʼя для «референс». Подалось понад 50 наших людей, 20 із них не відповіло на дзвінки/емейли запрошення для інтервʼю. Зрештою взяли людину із Шріланки.
-
ІНДІЙЦІ , ІНДІАНЦІ , ІНДУСИ індійці – індіанці – індуси Індійці – загальна назва корінного населення Індії та Пакистану. Індіанці – у сучасному вжитку найменування корінного населення Америки (за винятком ескімосів). Індуси (застаріле) – те саме, що індійці. Друге значення слова індуси – послідовники індуїзму.
-
Хохли - це лише російський термін, у якому закладене зневажливе ставлення до українців. Не існує нейтрального або позитивного значення цього слова в інших мовах. Стосовно "на" - тут так само, вони підкреслюють відсутність нашої політичної суб'єктності, мовляв це не "в державі", а "на території", тобто без влади, визначених кордонів, тощо.
-
Рекомендувати когось це завжди ризик, навіть якщо ви добре знаєте людину… Мені теж було трохи важко через себе переступити і довіритись людям, особливо якщо добре не знаєш людину яку рекомендуєш, але я якось відчула на інтуїтивному рівні, що все буде 👍 або можливо мені просто повезло з людьми 🤗