Українська Манітоба
-
Вітаємо, Vanya! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)
-
Тільки в Аплікації!!! Була подібна ситуація.
-
ПРО СТАНДАРТИ МОЛОЧНОЇ ІНДУСТРІЇ КАНАДИ Чи молоко, яке продається в наших магазинах, натуральне, без антибіотиків і гормонів? Маючи час та натхнення після посту одного з українських виробників молока, вирішив глянути, які "молочні стандарти" в Канаді. Часто бачу різні пости від новоприбулих, яким канадська "молочка" не завжди до вподоби. Хтось пише про "пластикове" на смак молоко, хтось впевнений, що наше канадське молоко довго не скисає, бо має антибіотики чи гормони і таке інше. Буквально кілька тез. Не про смак, я про стандарти 🙂. Це точка зору звичайного споживача, адже я не біолог-дослідник чи виробник молока. ПРО АНТИБІОТИКИ в Канадському Молоці. Їх немає і не повинно бути згідно з канадськими стандартами, які вважаються одними з найжорсткіших в світі щодо молочних виробів. У Канади нульова толерантність щодо антибіотиків у молоці. Уявіть, що в США антибіотики і гормони дозволені в молоці. Але не у нас в Канаді. Саме тому канадська зарегульованість молочної індустрії стала чи не головною причиною "молочної війни" США-Канада 2016-2017 рр. Але про це якось згодом. Так деколи різні дослідження/аналізи на різних фермах виявляють присутність антибіотиків. В більшості випадків (а цих випадків не так багато) позитивні аналізи на антибіотики пов"язані з тим, що хвору худобину лікували антибіотиком від якоїсь хвороби. Але і це протизаконно згідно канадського законодавства. Молоко не може збиратись у корів, яких лікують антибіотиками. За це фермери платять штрафи. Наприклад, згідно з дослідженням CBC від 2016 року, 11 ферм у Британській Колумбії були загалом оштрафовані на суму 65 тис доларів після виявлення антибіотиків в молоці з серпня 2015 по липень 2016. Фермерство не є простою справою у Канаді. І більшість ферм оперуються за моделлю сімейного бізнесу. Такі штрафи, можливо, не є непідйомними, але і не є краплиною від доходу, щоб не зважати. Більш того, штраф - це тільки перше попередження з подальшими санкціями, якщо антибіотики не були усунені. Ознайомитись зі статтею можна тут. ЧИ ДОДАЮТЬ ГОРМОНИ в молоко у Канаді? Ні, це заборонено стандартами. Такий самий підхід як і щодо антибіотиків. Гормонами росту, які дозволені легально, можуть годувати худобу, призначену на м"ясо, але не для молочної продукції. The use of growth hormones is not permitted in Canada. All milk sold, whether organic or not, is free of artificial growth hormones. РІЗНИЦЯ МІЖ ORGANIC та ЗВИЧАЙНИМ молоком не у стандартах, а у підході до годування корів, які дають молоко. Молоко може мати маркування "органічне", лише якщо воно від корів, яких годують кормом, який не має синтетичних пестицидів, гербіцидів і т.д. Також на багатьох фермах такі корови пасуться "на природі". Чи органічне молоко більше поживне, ніж звичайне? Можливо, але на сьогодні немає статистично вагомих доказів щодо цього. ЧИ МОЖНА КУПЛЯТИ СИРЕ МОЛОКО для споживання напряму у фермерів в Канаді? Ні, нелегально як і продавати, так і купляти сире (raw) молоко. Також не можна давати таке молоко як подарунок/безкоштовно (for free). Перш за все з метою безпеки, бо сире молоко може містити небезпечні для організму бактерії Salmonella, E. coli 0157:H7, Campylobacter jejuni, Listeria monocytogenes. Можна продавати, давати, купляти, обмінювати (бартер) тільки пастеризоване молоко. Кілька посилань, які можуть дати більше інформації щодо "молочних" стандартів: Canada's Dairy Industry at a Glance Antibiotics and milk: What's the difference between regular and organic? Canadian Milk: Expensive, but more safe Milk Myths Debunked (блог канадського фермера) Приєднуйтесь до Української Канади @UkrainianCanada - наш канал @UkrainianCanadians - наша група
-
Ок , а як на рахунок молока « для тварин» ? Знаю , що в США теж « неможливо» купити сире молоко. Але є «лазейка» - можна придбати сире молоко у фермерів яке офіційно призначене для тварин ( котів , собак і тд) і з нього вже готувати норм сир . Тут так можна? Чи без варіантів
-
Ніколи не розумів тих людей що на ринку «бабці» довіряють більше і кажуть що в неї чистіше мясо/молоко/сир без будь якого контролю і провірок ніж у спеціалізованих точках продажу де за його якість як мінімум відповідають і провіряють. В чом секрет, люди?
-
І я тобі щиро вдячна за це...😘❤️
-
Ну ні - значить ні) 😁
-
Продаж сирого молока заборонений у будь-якому вигляді. Це якщо опустити момент, що ризик сальмонельозу вас не хвилює. C.R.C., c. 870, Division 8 Government of Canada, July 17, 2021 B.08.002.2 (1) Subject to subsection (2), no person shall sell the normal lacteal secretion obtained from the mammary gland of the cow, genus Bos, or of any other animal, or sell a dairy product made with any such secretion, unless the secretion or dairy product has been pasteurized by being held at a temperature and for a period that ensure the reduction of the alkaline phosphatase activity so as to meet the tolerances specified in official method MFO-3, Determination of Phosphatase Activity in Dairy Products, dated November 30, 1981. laws-lois.justice.gc.ca/eng/regulations/C.R.C.,_c._870/page-41.html#h-570772
-
Знаєте оце коли бабка приходить на ринок зранку, сидить там аж до вечора, як мінімум за цей час не мивши ніразу руки - і засовує цю руку в творог щоб накидати його вам в пакет, який і до того взагалі непонятно де побував і як його робили. І ви щасливі йдете додому бо купили «домашній» сир 😳
-
в тому що за хабар можуть виписати будь який папірець і на чорне сказати біле встановивши певні стандарти які вигідні певним виробникам
-
Ну це ви саме ринки описали. А якщо ви купите мясо в якомусь сільпо наприклад - сільпо несе за нього відповідальність і ніякі справки вони не можуть купити. Бо якщо там є сальмонела - до них прийдуть ті що їх зловили. А сальмонелу чи паразити має не один шматочок мяса - а все мясо. То ж прийде море покупців до них з питанням через суд і їх закриють
-
Наприклад тут в Канаді ви знаєте що роблять якщо в шматочку мяса находять паразитів ? Вбивають ввесь скот на фермі з якої його привезли. То ж для чого супермаркету «давати хабаря» щоб продавати «ризиковане» мясо? Якщо вони його не провірять і будуть продавати то відповідати вже будуть вони а не ферма. Це не логічно
-
Смакує мені тут молоко 🥛 різне і 1% і 3,25%, органічне і звичайне, лактозне і безлактозне… А ще куча всяких з кешью, рослинного походження, козяче. В кожного свій смак звичайно, але мені та дітям заходе Сир зернистий теж мені норм, сметану вже обсуждали натуральну То кому тут не подобається «молочка», може і в Україні її не дуже любив? 🧐😁
-
не несе сільпо відповідальності, перед тим як писати треба цікавитись питанням , несе відповідальність постачальник. і я особисто знайомий з системою "вирішення питань" . Впевнений , що будь де на планеті чиновники геть однакові. За Канаду поки що нічого конкретного не знаю, в штатах теж схожа ситуація ( з інспекціями з мерії )
-
Що означає перед тис як писати потрібно цікавитись питанням? 😄я ж якраз і цікавлюсь питанням. Кажу ж це мої роздуми. Та на скільки я знаю відповідальність саме на них, бо провіряють мясо саме в точках збуту. Тобто в тому ж сільпо. Була б відповідальність не на них - його б не потрібно було провіряти їм
-
та є закон про захист прав споживачів який як раз це регулює разом з відповідними постановами КМУ ( залежно від групи товарів) . Сільпо, АТБ - то просто вітрина , де торгують різні виробники "купуючи" місця на полицях. Єдине що у сільпо є свої торгівельні марки типу премія але і там з претензіями не так все просто