Українська Манітоба
-
Ок , а як на рахунок молока « для тварин» ? Знаю , що в США теж « неможливо» купити сире молоко. Але є «лазейка» - можна придбати сире молоко у фермерів яке офіційно призначене для тварин ( котів , собак і тд) і з нього вже готувати норм сир . Тут так можна? Чи без варіантів
-
Ніколи не розумів тих людей що на ринку «бабці» довіряють більше і кажуть що в неї чистіше мясо/молоко/сир без будь якого контролю і провірок ніж у спеціалізованих точках продажу де за його якість як мінімум відповідають і провіряють. В чом секрет, люди?
-
І я тобі щиро вдячна за це...😘❤️
-
Ну ні - значить ні) 😁
-
Продаж сирого молока заборонений у будь-якому вигляді. Це якщо опустити момент, що ризик сальмонельозу вас не хвилює. C.R.C., c. 870, Division 8 Government of Canada, July 17, 2021 B.08.002.2 (1) Subject to subsection (2), no person shall sell the normal lacteal secretion obtained from the mammary gland of the cow, genus Bos, or of any other animal, or sell a dairy product made with any such secretion, unless the secretion or dairy product has been pasteurized by being held at a temperature and for a period that ensure the reduction of the alkaline phosphatase activity so as to meet the tolerances specified in official method MFO-3, Determination of Phosphatase Activity in Dairy Products, dated November 30, 1981. laws-lois.justice.gc.ca/eng/regulations/C.R.C.,_c._870/page-41.html#h-570772
-
Знаєте оце коли бабка приходить на ринок зранку, сидить там аж до вечора, як мінімум за цей час не мивши ніразу руки - і засовує цю руку в творог щоб накидати його вам в пакет, який і до того взагалі непонятно де побував і як його робили. І ви щасливі йдете додому бо купили «домашній» сир 😳
-
в тому що за хабар можуть виписати будь який папірець і на чорне сказати біле встановивши певні стандарти які вигідні певним виробникам
-
Ну це ви саме ринки описали. А якщо ви купите мясо в якомусь сільпо наприклад - сільпо несе за нього відповідальність і ніякі справки вони не можуть купити. Бо якщо там є сальмонела - до них прийдуть ті що їх зловили. А сальмонелу чи паразити має не один шматочок мяса - а все мясо. То ж прийде море покупців до них з питанням через суд і їх закриють
-
Наприклад тут в Канаді ви знаєте що роблять якщо в шматочку мяса находять паразитів ? Вбивають ввесь скот на фермі з якої його привезли. То ж для чого супермаркету «давати хабаря» щоб продавати «ризиковане» мясо? Якщо вони його не провірять і будуть продавати то відповідати вже будуть вони а не ферма. Це не логічно
-
Смакує мені тут молоко 🥛 різне і 1% і 3,25%, органічне і звичайне, лактозне і безлактозне… А ще куча всяких з кешью, рослинного походження, козяче. В кожного свій смак звичайно, але мені та дітям заходе Сир зернистий теж мені норм, сметану вже обсуждали натуральну То кому тут не подобається «молочка», може і в Україні її не дуже любив? 🧐😁
-
не несе сільпо відповідальності, перед тим як писати треба цікавитись питанням , несе відповідальність постачальник. і я особисто знайомий з системою "вирішення питань" . Впевнений , що будь де на планеті чиновники геть однакові. За Канаду поки що нічого конкретного не знаю, в штатах теж схожа ситуація ( з інспекціями з мерії )
-
Що означає перед тис як писати потрібно цікавитись питанням? 😄я ж якраз і цікавлюсь питанням. Кажу ж це мої роздуми. Та на скільки я знаю відповідальність саме на них, бо провіряють мясо саме в точках збуту. Тобто в тому ж сільпо. Була б відповідальність не на них - його б не потрібно було провіряти їм
-
та є закон про захист прав споживачів який як раз це регулює разом з відповідними постановами КМУ ( залежно від групи товарів) . Сільпо, АТБ - то просто вітрина , де торгують різні виробники "купуючи" місця на полицях. Єдине що у сільпо є свої торгівельні марки типу премія але і там з претензіями не так все просто
-
та то мабуть яйця смачні були або риба))