Українська Манітоба
-
Ну от і різниця 3-4000$.два дні часу і зекономили на домінікану.
-
Освіта та медицина-2 сфери болючі для держави
-
Для медшколи обов'язково потрібно взяти major in biology and chemistry, бал з цих дисциплін має бути 3.5+, щоб реально вступити до медшколи. На цих дисциплінах потрібно вчитися так, як ви ніколи в житті не вчилися. Повірте, я знаю, що кажу. В Україні поступити до медуніверу та стати лікарем - два пальці об асфальт у порівняні із Канадою чи США. Медекзамен у Канаді і США найскладніший у світі, до речі, вони майже однакові. За життя модна здавати тільки 7 разів. Після екзамену потрібно пройти також панельне інтерв'ю, яке буде вирішальним для зарахування до медшколи. Тільки 1 із 4 завершує медшколу і стає лікарем. Тобто, можна витратити на сотні тисяч доларів, але так і не стати лікарем.
-
Ще на якомусь етапі в них є частина, де викладачі беруть роль потенційних пацієнтів і студікам треба родити діагностику і ставити діагноз. Мого дядька запросили взяти участь у цьому істипі і бути пацієнтом. Він розповідав , що один китаєць під час іспиту дуже звилювався, викладач вдав що у нього під час приступу стався інсульт/ інфаркт і китаєць знепритомнів. Там хлопчина і провалив іспит(
-
Тільки освіта не є під впливом держави а виключно провінцій, і узагальнена освіта в Канаді (чесно не знаю як таке узагальнити коли в кожній провінції по різному)по рейтингам входить в топ 5 по світу. Майже те саме про медицину - держава тільки стандарти готує, а провінції всі інше. І медицина в Канаді входить в топ 10% по світу. Тому не думаю що ваші болючі проблеми це болючі проблеми для всієї держави
-
Мій дядько вже років 20 у Ванкувері лікар, скільки цікавих історій я наслухалась)))
-
Знайома канадка 6 разів здавала екзамен для вступу до медшколи. Причому з біології та хімії мала 4.0. але так і не здала поки. Підготовка до екзамену десь рік триває. Як ти не здав відразу, то наступний через 6-12 місяців. Ще одна викладачка з університету Манітоби, яка завершила щ відзнакою McMaster University, один із найсильніших в Канаді, не пройшла інтерв'ю у медшколу. Потім закінчила bachelor in Arts. Зараз викладає англійську.