Українська Манітоба
-
Серед них є такі, що несуть українську культуру і відносяться до неї набагато краще аніж усі, хто прилетів за останні роки разом узяті.
-
Дуже багато розмовляють мовою, дехто навіть дуже добре. Знаю кількох таких особисто. Багато новоприбулих українців не розмовляє українською зі своїми і навіть не хоче пробувати.
-
Багато хто розмовляє. Є такі, які вивчили українську через 2-3 покоління втрати. Основне, що люди знають, що вони мають Ukrainian heritage та ідентифікують себе Ukrainians. Саме така потужна громада дала можливість зробити для українців те, що робить провінція.
-
Так, і є. Кожен 6й чи 7й мешканець Вінніпегу має українське коріння. Якщо ж тільки про CUАET, то до провінції Манітоба прибуло понад 20 тисяч українців. Відслідкувати скільки CUAET-українців переїхали в інші провінції, чи скільки з інших провінцій прибуло до Манітоби нереально. Ми отримуємо дані з Manitoba Health по кількості виданих карток медичного покриття. В ту кількість входять усіх українців, які мають позначку CUAET
-
А я навпаки, боюся цього 😂 бо в мене таке крутько росте, 5 років зараз, що не уявляю його у підлітковому віці. Мабуть буду виловлювати десь. Тут контингент може бути різний. Затрік багато всього надивилася на роботі на наших серверів школярів і постарше
-
Доброго дня. Чи є в чаті українці - електрики які хочуть працювати в Вінніпезі електриком ( напочатку "apprentice" ) а з часом ліцензуватися??
-
@FromMessenger вам не подобаються привітання з першим днем осені?
-
Я вибачаюсь, бо не маю дуже точної інформації, але 100 тис. це здається дуже багато. Весь Вінніпег приблизно 700-750 тисяч людей, не може бути що кожний 7-й українець. Взагалі в Канаду в останні 2 роки приїхало близько 200 тис українців. У Вінніпезі приблизно 30-40 тис. Якщо в когось є якась більш точна інформація (від КУК наприклад) буде цікаво подивитися.