Українська Манітоба
-
Назвіть хоч одну країну із вільного західного світу, яка не має державного апарату, вчителів, медицини на державному утриманні в тому чи іншому вигляді, безкоштовної початкової школи тощо. Капіталізм - це вільний ринок в першу чергу. Це система економічних відносин, де є приватна власність, якою кожен розпоряджається у своїх інтересах, де існують ринкові взаємовідносини і попит та пропозиція формують ціни. Ключ капіталізму - це мотивація отримувати вигоду. Це точно є Канада
-
Завжди майже ставка і керівництво класне. Але не в тому питання, ну перерахують пенсію, зараз в неї до 15000 зарплата, ну нехай буде пенсія 5000-7000 тисяч, на це можна прожити ? В бабушки моєї яка педагогом була все життя + працювала на півночі у три зміни під час рядянського союзу пенсія 7000 тисяч, а отплата двокімнатної квартири 2,500-300 комуналка. Лишається 4000, з них ліки на 1500,2000 на місяць купляти. Ото що лишається то їжа. Я не знаю в кого в Україні вчителі високі пенсії отримують але в моєму вчительському середовищі таких не було.
-
я не кажу що треба робити просто чорне це чорне а біле це біле.
-
до чого це, тим паче що ми не з вами дискутували? чи ви вважаєте що перехід на особистості це норм?
-
ви дійсно робити вигляд що нічого не розумієте? навіщо, держава штучно створила и створює робочі місця та вигадує зп з якої ви можете робити що завгодно хоч на пенсію частину скеровувати. Не розумію тільки навіщо це називати капіталізмом
-
В мене мама більше 40 років в школі працює, пенсія 3500 гривень. Так, зарплата зараз по українськи міркам непогана а от пенсія смішна.
-
відрахування з зп впливають на розмір пенсії?
-
ви мабуть забули з чого ми почали?
-
тему вчителів ви якось пропустили. просто дотації у вигляді субсидій уряду