Українська Манітоба
-
знаю, але намагаюсь розібратись
-
Якщо б її не було, то вам би потрібно були сплатити податки і в Канаді, і в Україні:)
-
рибуток підприємства Договірної Держави оподатковується лише в цій Договірній Державі, якщо тільки це підприємство не здійснює підприємницьку діяльність у другій Договірній Державі через розташоване в ній постійне представництво. Якщо підприємство здійснює або здійснювало підприємницьку діяльність, як вказано вище, прибуток підприємства оподатковується в другій Державі, але тільки в тій частині, яка стосується цього постійного представництва.
-
я якось прочитав цю конвенцію і там такого не сказано)
-
Якщо не помиляюсь, треба різницю сплатити в Канаді.
-
Треба різницю сплачувати
-
Для уникнення подвійного оподаткування. Наприклад, ви отримали $100к доходу в Україні, але жили в Канаді. В Україні ви сплатили 5% податку. Однак, в Канаді цей дохід оподатковується, наприклад, під 35% (податки + пенсійний фонд 11%). От ви і заплатите 35-5=30% податків у Канаді.
-
так а навіщо тоді конвенція?
-
Неважливо. Різниця повинна бути сплачена, якщо ви є податковим резидентом Канади.
-
це лише питання в якому я намагаюсь розібратись
-
Можна ж бути і підприємцем
-
Підприємництво - це безпосередня самостійна, систематична, на власний ризик діяльність по виробництву продукції, виконанню робіт, наданню послуг з метою отримання прибутку
-
А при чому тут підприємство до доходів фізичної особи? Ми робили серію вебінарів з Податковою Канади, де це все пояснювали. Пошукайте по чату
-
але є ж податкові деклараціі
-
Все є сказано і розтлумачено. Шукайте
-
я всеодно хотів розібратись ще зі сторони Канади, як канадські закони на це дивляться...бо конвенція розплавчато вказана, і немає чітного розмеження
-
Однак, ви зобов'язані декларувати усі доходи з усього світу, Якщо живете в Канаді. І сплачувати податки. Крапка.
-
Можна будти просто власником, і компанія виконує підприємницьку діяльність лише там.
-
Живучи в Канаді, ви здійснюєте діяльність в Канаді, з Канади. Навіть, якщо ви працюєте віддалено на когось в Україні як підприємець чи маєте ФОП в Україні.
-
З 2024-го Україна впроваджує автоматичний обмін банківською інформацією за міжнародним стандартом CRS. Поки що є питання, як це буде реалізовано по факту, але обмін інформацією між державами щодо рахунків резидентів тепер стосується і України також. Канада входить в перелік країн, які приймають участь в обміні інформацією за цією системою
22 Jan 2023, 08:02
83150/230460
8 minutes ago