Українська Манітоба
-
Серйозно? Не читав ще цього...Що ж, тоді дуже сумно. Для Польщі, бо вона, на жаль, перетворюється на авторитарну неправову державу. Навіть кацапи виконували рішення Стокгольмского Арбітражу...Але я все таки ще вірю в польський народ і надіюся, що вони дадуть відповідь цим популістам на виборах. Для мене особливо це якось боляче, бо я жив два роки в Польщі і щиро люблю цю країну. Ну і те, що через економічні суперечності, вони хочуть відігратися на людях, які тікають від війни, скасувавши їм там якісь привілеї - це також мудацький вчинок...Але, бог їм суддя...
-
З іншого боку - я розумію що нам ніхто нічого не винен а майже вся провина на нашій владі котру ми обирали самі. Бо та сама Польща знала а наші типу ні. Чим далі тим менше я в це вірю. А якщо так то там лише 2 варіанти - або дійсно тупі як дуб або взагалі продалися. 🤦♂️
-
Другий «союзник» (з його слів) «без жодного пострілу послаблює стратегічного опонента». Вже 1.5 роки жодного пострілу… А от спг і зброя стала треба усім. От вони напевно дуже дуже прагнуть перемоги України (ні). Якщо ви не бачите яким чином постачали зброю , я маю наувазі зворотньо пропорційну кореляцію успіхам України на фронті то що тут казати. Мені дуже дуже болить як ці «партнери» КОЖЕН падла вижимає до останньої краплини власну вигідну. Ціною крові наших хлопців. Ненавиджу. Не знаю хто гірший кацапи чи такі «помічники»
-
Те що робить Польща називається торгове ембарго. Під час війни коли економічні можливості України в край обмежені це рівносильно зраді. Особливо цинічно це виглядає після таких гучних заяв на найвищому рівні. Хоча для мене особисто це не є новиною або дивиною. Коли ти спочатку збираєшся евакуюватися за Віслу, маючі 1500км України між своїм кордоном і ерефією а потім дуже дуже підтримуєш вступ України в НАТО і ЄС (щоб за Віслу тікати не довелося) вступу так і не сталося (бо і не могло статися) а от за Віслу тікати тепер не треба. Ну щож наразі і пшениця дешева не треба стала…
-
Дивні та нефахові аргументи тих, хто засуджує Україну. Насправді, нема двосторонньої торгівлі між Україною та Польщею ще з 2004 році, коли вона стала частиною Європейського Союзу. З 2014 року у нас з ЄС зона вільної торгівлі. Тому так - Польща порушила свої зобов’язання і усвідомлює, що Україна легко виграє цю справу, а підігріває її через вибори. Україна у багатьох випадках раніше та й тепер може скаржитися, що Польща завалює дешевшою український ринок агропродукцією, яка ЩЕДРО дотується з бюджету Євросоюзу, тобто де-факто ФРН чи Францією. Тому трохи поваги та збереження гідності до власної Батьківщини не завадило б від частини учасників чату.
-
В тому то і справа , податки польских фермерів йдуть на утримання українських біженців і військову допомогу... а Україна подає в СОТ щоб демпінгувати зерно польських фермерів.... Логічно, польский уряд скасовує підтримку українських біженців, тому, що треба підтримувати польських фермерів )))
-
Ту хвилю з хитрожопими трейдерами піднімали декілька місяців тому. Але украіна спекулює війной і голодом щоб зробити свій шекель на зерні. Звичайно хай краще вони самі щось заробляють, а не висять на грошах такспейерів заходу, але ж і не пускають польський сектор в мінус.